Több mint 2,5 milliárd forintot nyertek zalai turisztikai fejlesztések

2012. december 27. 12:32
A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program turisztikai attrakciókra vonatkozó pályázatának köszönhetően Keszthely térségében 2 milliárd, Zalakaros környezetében pedig csaknem 600 millió forint hozzájárulással indulnak fejlesztések.

Több mint 2,5 milliárd forint támogatást nyertek zalai pályázók a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program turisztikai attrakciókra vonatkozó kiírásán, amelynek köszönhetően Keszthely térségében 2 milliárd, Zalakaros környezetében pedig csaknem 600 millió forint hozzájárulással indulnak fejlesztések. Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke közleményében arról tájékoztatott, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati döntésével a jövő évben olyan beruházások indulnak, amelyek új látványosságok lesznek Zalában.

A nyertesek között van a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány, amely az alsópáhoki Kolping Hotel fürdőrészlegének és Gizella házának minőségi fejlesztésére nyert forrást. A Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kt. öko-aktív turisztikai élményközpontot létesít Zalaszabaron, míg Zalakaros önkormányzata termáltavat és ökopartot alakít ki. A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő a családi wellness szolgáltatások fejlesztéséhez nyert támogatást, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. pedig a Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztéséhez, Darnay-Dornyai Béla örökségének ápolásához jutott forráshoz. 

A Balatoni Borkultúráért Alapítvány gasztronómiai múzeumi teret alakít ki az országos műemléki védettségű 200 éves Helikon Tavernában Vonyarcvashegyen. Hévíz önkormányzata Korok és Borok elnevezéssel tematikus sétautat tervez kialakítani a település egregyi városrészében, Keszthely önkormányzata pedig a Balaton-parti sétányfejlesztés és a közterületek megújításának második üteméhez nyert támogatást. Balatongyörök önkormányzata élmény-sétányt létesít, a Leventura Kft ugyanakkor kikötő kialakítását vállalta a településen. A Magyar Természetjáró Szövetség a balatoni kiemelt üdülőkörzet nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós fejlesztését, a túraútvonalak rendszerének kialakítását vállalta az elnyert támogatásból – derül ki a közleményből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés