Független polgármestert választott Szántód

2012. december 10. 9:05
Szántód polgármesteri tisztségéért hárman indultak a vasárnapi időközi polgármester-választáson, amelyet az eddig településőrként dolgozó független Vízvári Attila nyert meg.

Vízvári Attila a 346 érvényes szavazat 51 százalékát szerezte meg – tájékoztatott Kiss Pál közjegyző. A Somogy megyei településen azért kellett választást kiírni, mert Szántód polgármestere, Dolgos János szeptemberben elhunyt. A választás rendben lezajlott, a település 597 választásra jogosult lakójának 59 százaléka adta le voksát. A szavazatok között 6 érvénytelennek bizonyult.

A főállású tisztség elnyeréséért három független jelölt indult. Vízvári Attila, aki – szemben a másik két jelölttel, nem volt tagja a képviselőtestületnek – 178 szavazat megszerzésével meghatározó többséget szerzett.

A második legtöbb, összesen 90 szavazatot Karabinszky Gyula szerezte meg, aki Szántód Zamárditól történő elválása óta, 1997-től vezette a települést 2006-ig, és a legutóbbi választásokon Dolgos Jánossal szemben maradt alul, képviselőként azonban bejutott a testületbe. A harmadik induló Szabó Gyula jelenlegi alpolgármester, egyben képviselő 78 szavazatot kapott.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés