A mákot ünneplik vasárnap Gödöllőn

2012. december 7. 15:20
A karácsonyi finomságok elmaradhatatlan „hozzávalója” lesz a főszereplője az idén először meghirdetett gödöllői mákfesztiválnak, amelyet a város megújult főterén tartanak vasárnap.

Nemcsak megízlelni lehet majd a mákból készült étel- és süteménykülönlegességeket vasárnap Gödöllőn, hanem versengeni is ezek elkészítésében – tájékoztatta az MTI-t a szervezők nevében Gödöllő önkormányzatának kommunikációs igazgatója. Péterfi Csaba elmondta, hogy a bejglik mellett többek között mákos pite, mákos muffinok, máktorta, habos-mákos lepény várja majd az érdeklődőket, de – versenyen kívül – megkóstolhatják Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, Gödöllő díszpolgára tejes-mézes-mákos fánkját is.

A gasztronómiai élmény teljességéért a felnőttek koccinthatnak a Magna Cum Laude minőségi magyar mákpálinkával, míg a kicsik a kóstolgatás után a gyermekfoglalkoztatóban verses-zenés összeállításokat hallgathatnak (a nap hangulatához illően a mák ihlette darabok kerülnek majd színre).

A sütési-főzési tudományukat megméretők közül mindenki oklevéllel és ajándékkal térhet haza, a zsűri fődíját kiérdemlő versenyző ezen felül egy két fő részére szóló, a helyi Erzsébet királyné étteremben felhasználható svédasztalos ebédmeghívást is kap – közölte a kommunikációs igazgató.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés