Várossá alakulásának évfordulóját ünnepelte Siófok

2012. december 4. 13:38
Már 44. éve ünnepli Siófok várossá alakulásának évfordulóját az advent előtti pénteken. Az ünnepi beszédek után kitüntetéseket és elismeréseket adott át a polgármester.

Balázs Árpád, Siófok polgármestere ünnepi beszédében kiemelte: egy közösség számára fontos, hogy megünnepelje önmagát. Szerinte a város azért is volt képes mindig a fejlődésre, mert az itt élők előre néztek ahelyett, hogy a múltat siratták volna. A település ráadásul kiemelkedik a magyarországi átlagból: növekvő népességszámot könyvelhet el egy csökkenő népességű országban – mondta a politikus.

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében azt hangsúlyozta: fontos, hogy Siófok tovább dübörögjön, hiszen a gazdaság motorjai a városok. A közgyűlés vezetője arról is beszélt, hogy Siófok elmúlt években tapasztalt csodálatos fejlődése folytonosságot mutat a település történetében megtalálható előrehaladással; és arra hívta fel a figyelmet: a megye számít a város lakosságának ötleteire, kreativitására az elkövetkező 6 év területfejlesztési terveinek megalkotásakor – írja a Siófoki Napilap.

Az ünnepi beszédeket követően a polgármester elismeréseket és kitüntetéseket adott át azoknak a siófokiaknak, akik a gazdaság, a kultúra, a művelődés, az oktatás vagy éppen a szórakoztatás terén végeztek kiváló munkát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés