Kevesebb a nyilvántartott álláskereső Veszprémben

2012. november 29. 12:13
Októberben összesen 14 ezer álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ Veszprém megyében, 989-cel kevesebbet, mint egy éve.

Veszprém megyében októberben összesen 14 ezer álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ, 989-cel kevesebbet, mint egy éve – közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal szerdán. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint az álláskeresők száma az egy hónappal korábbihoz képest 420-szal emelkedett. Októberben folytatódott az idegenforgalmi idényben foglalkoztatottak visszaáramlása és a pályakezdők kirendeltségeken történő jelentkezése – áll a kormányhivatal közleményében.

A 30 nap alatt bekövetkezett növekedés mértéke két Balaton-parti térségben (Balatonfüreden és Tapolcán) volt a legnagyobb; a megye regisztrált álláskeresőinek számában egy év viszonylatában ugyanakkor továbbra is csökkenés mutatkozik, melynek mértéke nagyobb, mint országosan – tették hozzá. Októberben 1153 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben: az új álláshelyek közül 428 esetben nem igényeltek támogatást a munkáltatók, míg 725 támogatás útján betölthető munkalehetőség volt.

A statisztikák szerint a legnagyobb munkaerő-kereslet Pápa és Veszprém körzetében jelentkezett. Október végén a megye gazdaságilag aktív népességének kilenc százaléka volt nyilvántartott álláskereső; a gazdaságilag aktív népesség – Várpalota kivételével – a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül az országos átlagnál – közölte a hivatal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés