Hungarikum bormustra lesz Keszthelyen

2012. november 29. 11:19
Mintegy 130 fajta bort vonultat fel hetven hazai pincészet szombaton Keszthelyen a Balaton Színházban a hungarikum bormustrán.

Több mint hatvan szőlőfajtából készült, mintegy 130 fajta bort vonultat fel hetven hazai pincészet szombaton Keszthelyen a Balaton Színházban megrendezésre kerülő hungarikum bormustrán. A hungarikum szőlőfajták borainak kóstoltatása mellett neves borászok és szakemberek tartanak előadásokat. Többek között szó esik a Festetics és a Keszthely környéki szőlőbirtokok történetéről, a borkészítés fortélyairól, a hungarikum szőlőfajtákról és a fűszerezett borokról – mondta Osvald Bálint, a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Tájékoztatása szerint a magyarországi nemesítésű hungarikum borfajták bemutatkozó fórumán megemlékeznek Bakonyi Károly (1921-2010) cserszegtomaji szőlőnemesítőről. Az emléksarokban a fotóiból, munkásságának tárgyi emlékeiből nyílik kiállítás. A bormustrára neves gasztronómiai kiállítók is meghívást kaptak, akik gazdagon terített asztallal, étel- és italkülönlegességekkel, házi sajttal és pogácsával, füstölt hústermékekkel, nemes pezsgővel és jófajta házi pálinkával várják az érdeklődőket. A nap bordalkoncerttel zárul, a talpalávalót a Borra-Való Zenekar húzza. A rendezvényt a Da Bibere Zalai Borlovagrend és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete patronálja, a szervezéséhez a Pannon Egyetem Georgikon Kara nyújt szakmai segítséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés