Kálmán Imre-emléknapok Siófokon

2012. október 18. 13:57
Tíznapos rendezvénysorozattal emlékeznek Siófokon Kálmán Imre zeneszerzőre születésének 130. évfordulója alkalmából; Lám a földön is van égi boldogság címmel pénteken kiállítás nyílik az operettkirály szülőházának emeleti galériáján.

A március 1-ig látható tárlat, az emlékház földszinti állandó kiállítóterének kiegészítéseként enged bővebb betekintést Kálmán Imre életébe, munkásságába. A kiállítás a Színháztörténeti Múzeumtól kölcsönkapott írásos és képi anyagokból, az emlékház háttéranyagaiból, a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár (BRTKK) történeti gyűjteményéből származó korabeli fotókból, újságcikkekből, valamint Tóth-Baranyi Antal képeslapgyűjtő eredeti képeslaptablóiból állt össze.

Az emlékház jubileumi programjai között szerepel az Élet muzsikája című játékfilm vetítése is, amely Kálmán Imre életét mutatja be az idén elhunyt Palásthy György rendezésében, és Eszenyi Enikő, valamint Huszti Péter főszereplésével. A zeneszerzőről elnevezett siófoki kulturális központ is változatos programmal készült az évfordulóra. Az emeleti galérián Halhatatlan melódiákat rádiókészülékből hallhat a világ címmel nyílik meg a Siófoki Rádióklub kiállítása, amelyen a klub értékes gyűjteményének darabjait, rádiókat, gramofonokat, televíziókat és operettlemezeket tekinthet meg a közönség. Lesz operettgála, és bemutatják a legnépszerűbb Kálmán Imre-darabot, a Csárdáskirálynőt.

A Teátrum kávéházban október 27-én Emlékszel még? címmel Kállai Bori, Medgyesi Mária valamint Marik Péter részvételével zajlik zenés beszélgetés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés