Rocksztár, mégis valódi példakép: Kiss Tibi

2012. október 14. 10:22

Michnai Attila
Heti Válasz
Lásd a Mandiner egyáltalán nem könnyes tapintatáról híres kommentelőinek egyértelműen és kivétel nélkül pozitív megnyilatkozásait.

„Talán a felmenőktől örökölt pedagógusi véna teszi, a Quimby énekes-dalszerzőjét bárki fia-leánya választhatja példaképül, méghozzá politikai hovatartozástól függetlenül, ami külön ritkaság. Lásd a Mandiner egyáltalán nem könnyes tapintatáról, feltétlen tekintélytiszteletéről híres kommentelőinek egyértelműen és kivétel nélkül pozitív megnyilatkozásait a náluk a minap közzétett, a Duna Tv Szerelmes Földrajz című Bartók Béla emlékdíjas, Kiss Tibit szerepeltető videójának hozzászólásait. Pedig a politika, ahogy legtöbbünkét, az ő családját sem hagyta háborítatlanul, derül ki filmbéli, minden kommentárt mellőző szavaiból csak amúgy mellékesen, az egykori, az államosításnak áldozatul esett családi pékségük impozáns épülete előtt elhaladva gyermekévei helyszínén, Badacsonyban.


A saját bevallása szerint is igencsak vásott kölyöknek induló mesélő (négy évesen már a háztetőről szedte le a rémült család) nem a legfényesebb iskolai szereplésének ékes bizonyítékául szolgál a szájából a filmben kétszer is elhangzó baki, ahogy a Tapolcai medencét következetesen csak az annak szomszédságában fekvő Káli medenceként emlegeti. A suszter cipője lyukas, a híres pedagógusokat felvonultató család gyermeke meg vásott, kínálkozik a megállapítás, hogy majd még a kábítószeres lét poklát is megjárt művész húsz év kemény munkája nyomán mégis vonzó, szeretendő mintaként tűnjön fel egy egész ország népe előtt.

Mert két évtizedes pályát maguk mögött tudva, ráadásul egy másik együttesnek, a Csík zenekarnak köszönhetően legendássá lett dalukkal hirtelen országos ismertséget szerző Quimby élén Kiss Tibi igenis kikezdhetetlen példát mutat fiatalnak, öregnek, akad be valamitől a gondolat lerázhatatlanul a film nézőjének.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

megalájk

kedvenc :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés