Litkey Farkas nyerte a szóló vitorlázók Balaton-kerülő versenyét

2012. október 1. 11:51
Negyedszerre nyerte Litkey Farkas a szóló vitorlázók Balaton-kerülő versenyét. Litkey a rajt után nem sokkal már vezetett, és előnyét folyamatosan növelve ért elsőként célba 17 és fél órához közeli idővel.

Címét megvédve Litkey Farkas nyerte a szóló vitorlázók Balaton-kerülő versenyét. A győztes immár negyedszer bizonyult a legjobbnak, a tavalyi sikerét megelőzően 2004-ben és 2007-ben volt ő a leggyorsabb. A sportági szövetség szombati beszámolója szerint Litkey gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, a start után tizenöt perccel ugyanis már az élen vitorlázott, és gyorsan ellépett a mezőnytől.

Összesen harmincketten indultak a TBS Nagydíjon, melyen egyedül kellett a vitorlázóknak helyt állniuk a fedélzeten. A péntek déli, balatonfüredi rajt után Tihany, Balatonszemes, Keszthely, majd a keleti-medence, Balatonalmádi és Balatonaliga következett. Litkey (Code8 - Budapest Bank) 17 és fél órához közeli idővel fejezte be a versenyt. A második helyen Varga Lajos (Nelson), a harmadikon pedig Pálinkás Csaba (Vizes 8-as) végzett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés