Balatonlelle átvizsgáltatja partjait

2012. szeptember 27. 8:55
A város önkormányzata honvédségi tűzszerészekkel átvizsgáltatja át strandjainál a Balaton medrét. Balatonlelle polgármestere garantálni akarja vendégeinek biztonságát.

Balatonlelle önkormányzata október elsejétől 18-20 honvédségi tűzszerésszel átvizsgáltatja strandjainál a Balaton medrét, mert garantálni kívánja vendégeinek biztonságát – közölte Kenéz István, a város független polgármestere. Indoklásként utalt arra, hogy a nyáron öt bombariasztás volt ezen a partszakaszon, s közülük kettő nem bizonyult vaklármának. Kenéz István elmondta: bár a korábbi években nem találtak robbanószerkezetet Balatonlelle partjainál, az idén az alacsony vízállás és a megváltozott áramlási viszonyok miatt megszaporodott a riasztások száma, ami a település lakosságát és vendégeit is érzékenyen érintette.

A probléma mielőbbi megoldásáért megkereste a honvédség illetékes parancsnokát és megállapodást kötött vele – tette hozzá a polgármester. Közlése szerint a honvédségi tűzszerészek, akik mindössze szállást és ellátást kértek a munkájukért, három hét alatt tervezik átvizsgálni Balatonlelle két strandjának összesen mintegy két kilométer hosszú partvonalán a Balaton medrét, egészen a bójákig, átlagosan 300 méter szélességben, összesen 600 ezer négyzetméteren. Fémkereső detektoraik 30-50 centiméteres mélységig képesek jelezni minden fémtárgyat, amelytől mentesíteni kell a területet. A szakértők szerint nem valószínű, hogy bármilyen áramlás ennél mélyebbről felszínre hozhat nehéz fémtárgyakat. Kenéz István kitért arra, hogy a képviselő-testület egyetértett a kezdeményezésével, és 500 ezer forintot megszavazott a tűzszerészek ellátására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés