Csokicsodák a Budai Várban

2012. szeptember 21. 10:54
A hideg idő ellenére is már sokan felkeresték a budai Várban a vasárnapig tartó Édes Napok Budapest elnevezésű csokoládé- és édességünnepet, az európai viszonylatban is jelentős eseményt csütörtök délután Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár nyitotta meg.

Füleki György, az esemény egyik főszervezője sajtótájékoztatón kifejtette: tavaly rendezték meg először a csokoládéfesztivált, amely a közönség és a szakma körében egyaránt sikert aratott. Ez abból is látszik, hogy a főváros idén a Budapest név használatát is engedélyezte a rendezvény számára.

A vasárnapig tartó fesztiválon az összes jelentős magyar csokoládé- és édességmanufaktúra, a legjobb kereskedők, valamint az ismert hazai és világmárkák képviseltetik magukat, valamint számos, az édességfogyasztáshoz kapcsolódó programon is részt vehetnek a látogatók.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a megnyitón a minőségi csokoládé egészségmegőrző szerepéről beszélt, és üdvözölte az esemény magas színvonalát.

A szervezők kiemelték, büszkék arra, hogy hasonló méretű és nívójú fesztivált nem rendeznek egyik európai nagyvárosban sem. A több mint 120 kiállító között kizárólag magas minőséget képviselő manufaktúrák vannak, ami azt a célt szolgálja, hogy megőrizzék az esemény magas színvonalát. „A jelentkezésnél megszűrtük a pályázókat, és azt is, hogy milyen termékeket hozhatnak el az ünnepre” – mondta el a szervező, majd hozzátette: „A borfesztivál sokat tett a magyar borkultúra felemeléséért, ezt szeretnénk tenni mi is a magyar édességgel, amelyre méltán lehetünk büszkék”.

A szakmai előadások, kóstolók és koncertek mellett a tudatos és egészséges édességfogyasztásról is képet kaphatnak a látogatók: hallhatnak toxikológiai előadásokat, valamint konzultálhatnak fogászati és diabétesz-tanácsadókkal is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés