Romantikus Reformkor Füreden

2012. szeptember 20. 8:43
Irodalmi, táncművészeti, népművészeti és szórakoztató programok szerepelnek három napon át a Romantikus Reformkor című rendezvényen Balatonfüreden.

Pénteken délelőtt fél tízkor a Balatoni Borok Házában Bencésektől a Piaristákig. Válogatás a magyarországi szerzetesrendek borcímkéiből címmel tart előadást Mód László. Tíz órakor Népi és iparművészeti vásár nyílik a Vitorlás téren. Délután a Vaszary-villa Ó, Füred támadjon benned újra hagyomány címmel versmondó találkozónak ad helyet, Schultz Éva művészettörténész pedig Épített környezet, hagyomány és turizmus címmel a Blaha Lujza Étteremben tart előadást. Szombaton fél egykor kezdődik a fesztivál leglátványosabb része, a hintós felvonulás a Szent István térről indul a reformkori városrészbe korhű öltözetet viselő résztvevőkkel, zenés kísérettel, huszárokkal.

Fél háromkor a Kisfaludy színpadon Fanfárok a nagyvilágból címmel zenés műsor kezdődik a Junior Prima díjas In Medias Brass kibővített fúvós együttessel, közreműködik Hábetler András operaénekes, vezényel Balogh Sándor. Ezt követően reformkori viselettörténeti bemutató lesz, majd táncos programok következnek. Szombaton reggel történelmi vetélkedőnek ad otthont a Vaszary-villa. A Bergmann Cukrászdában tarokk bemutató lesz, a Tagore sétányon népi fajátékokat lehet kipróbálni. A városi múzeumban és a Kerektemplomban idegenvezetést tartanak, fél négykor a Vitorlás téren gólyalábas parasztkomédiát rendeznek, majd táncos-zenés programok következnek.

Szombaton este rendezik meg a reformkori bált az Anna Grand Hotelben a Rulett Együttessel és Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes műsorával. Vasárnap egy óra után mutatják be a Kisfaludy színpadon a Magyar Reformkor Bora Balatonfüred 2012. díjnyertes borait, jótékony adományokat adnak át a Mikulásgyár és nagycsaládosok közreműködésével, majd zenés produkciók következnek többek között Malek Andreával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés