Új vitorláskikötőt adtak át Fonyódon

2012. szeptember 13. 13:16
Száz vitorlás befogadására alkalmas kikötőt adtak át szerdán Fonyódon; a már meglévő két kikötővel együtt így összesen 240 vitorlásnak van hely a Balaton-parti városban.

Hidvégi József Fonyód polgármestere a vitorláskikötő avatásán üdvözölte, hogy bővül a kikötőhelyek száma, hangsúlyozva, hogy a város ideális helyszín a vitorlásturizmushoz is. A kivitelező M&G Kft. a több mint százmillió forintos beruházáshoz 43 millió forintot meghaladó európai uniós támogatás kapott az Új Széchenyi Terv pályázatán a minőségi vitorlásturizmus feltételeinek megteremtésére.

Mátyás László, az 1990-ban alakult családi vállalkozás egyik tulajdonosa mérésekre hivatkozva arról számolt be, hogy a Balaton alacsony vízállása ellenére a fonyódi vitorláskikötőben a vízmélység megfelelő, átlagosan 2,5 méter. A cégvezető jelezte, a kikötő egy többlépcsős fejlesztés első állomása volt, amit szociális blokk és kikötőmesteri iroda, továbbá egy 34 szobás szálloda és étterem követ.

A most átadott, két mólóval és két vendégmólóval rendelkező kikötő, továbbá a hullámtörő által bezárt vízfelület 1,3 hektárnyi területű, és akár 12 méternél hosszabb hajók elhelyezésére is alkalmas.

 

Fotó: yacht.hu

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés