Siófok békeangyal-szobrot kapott

2012. augusztus 31. 11:46
Békeangyalt ábrázoló szobrot kapott ajándékba Siófok a Finnugor Népek VI. Világkongresszusának résztvevőitől. A Béke jóságos angyala nevű szobor a béke, a barátság és az egyetértés nemzetközi szimbólumaként került a kikötő keleti mólójának végére.

Békeangyalt ábrázoló szobrot kapott ajándékba Siófok a Finnugor Népek VI. Világkongresszusának résztvevőitől. A szobor a siófoki kikötő keleti mólójának végében álló 10 méteres talapzatra került csütörtökön, avatását a világtalálkozó nyitónapján, szeptember 5-én tartják – közölte Kolumbán Tünde, Siófok önkormányzatának sajtóreferense az MTI-vel.

A Pjotr Sztronszkij orosz szobrászművész alkotta békeangyal tekintetével a vizet pásztázza, kezében békegalambot tart. A szobor tartóoszlopa hajózási jel is egyben, ezért az előírások szerint piros-fehérre festették, és az angyal talpa alatt kapott helyet a hajózási jelzőfény is. A hatóságok rekord gyorsasággal, néhány hét alatt megadtak minden engedélyt a talapzattal és a móló új beton-köpenyével együtt mintegy száz tonnányi építmény felállítására. A helyiek közül már többen úgy vélik, a békeangyal a Víztorony után Siófok második jelképe lehet a jövőben – mondta a sajtófelelős.

A Béke jóságos angyala nevű szobor a béke, a barátság és az egyetértés nemzetközi szimbólumaként a Jótett Világa Jótékonysági Szervezet Nemzetközi Szövetségének, a Kultúra és Művészet Nemzetközi Akadémiájának valamint az Orosz Nyelvű Írók Nemzetközi Föderációjának közös ajándékaként került Siófokra. A siófokihoz hasonló békeangyalok a világ számos jelentős nagyvárosában léteznek már, hasonló szobor őrködik többek között Berlin és München fölött, de a Buckingham-palota békéjét is egy hasonló aranyozott angyalszobor védi – hangoztatta Kolumbán Tünde.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés