Világháborús aknagránát egy részét találták meg Balatonvilágoson

2012. augusztus 21. 8:36
Egy világháborús aknagránát stabilizátorszárnyára talált egy fürdőző a balatonvilágosi községi strandon. A tűzszerészek az eszközt elszállították, később pedig megsemmisítik azt.

Egy világháborús aknagránát stabilizátorszárnyára talált rá egy fürdőző szombat délután a balatonvilágosi községi strandon, a tóparttól negyven méterre, a félméteres vízben – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. Várkonyi Melinda elmondta: a kiérkező tűzszerész járőrök megállapították, hogy a fürdőző egy 120 milliméteres aknagránát stabilizátorszárnyára bukkant, amely önmagában nem számít robbanótestnek, ezért nem volt szükség a strand kiürítésére.

A tűzszerészek az eszközt elszállították, később pedig megsemmisítik azt. Szombat délelőtt már találtak két gránátot – egy 7,5 centiméteres német páncél- és egy 4 centiméteres magyar repeszgránátot – a Duna budapesti szakaszán, a Belgrád rakparton lévő 8-as számú hajókikötőnél. A robbanótesteket a tűzszerészek elszállították. A történtek miatt két fővárosi szállodahajó összesen mintegy száz vendégének kellett egy rövid időre elhagynia szobáját.

Pénteken Esztergomban szintén találtak két világháborús bombát, csütörtökön pedig Budapest XXI. kerületében, Csepelen bukkantak egy 152 milliméteres repeszgránátra szennyvízvezeték fektetése közben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés