Ingyenes programokkal vár a Boglári Szüreti Fesztivál

2012. augusztus 18. 9:01
A négy napig tartó, 36. Boglári Szüreti Fesztivál idén is színes és ingyenes programkavalkáddal, köztük koncertekkel, szüreti felvonulással és az ország második legnagyobb tűzijátékával várja az érdeklődőket.

Minden szálláshely napokkal korábban betelt a pénteken kezdődő és négy napig tartó, 36. Boglári Szüreti Fesztiválra, amely idén is színes és ingyenes programkavalkáddal, köztük koncertekkel, szüreti felvonulással és az ország második legnagyobb tűzijátékával várja az érdeklődőket. Erről Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere számolt be. A résztvevők a rendezvény vásári forgatagában megismerhetik a borvidék borászainak kínálatát, miközben két színpadon zajló koncerteken, szórakoztató és kulturális programokon vehetnek részt. A fesztiválon néphagyományt őrző csoportok mellett sztárzenekarok és énekesek is fellépnek, de bemutatkoznak a helyi tehetségek is.

 
A rendezvény csúcspontjának a vasárnap 18 órakor kezdődő szüreti felvonulás számít, amelyet az egyik színpadon a Bonus Bonorum Borrend új lovagjainak avatása és táncház, a másikon a Firkin és a Beatrice koncertje követ, majd este tízkor tűzijátékot tartanak lézershow-val, és táncos bulival zárják a napot mindkét színpadnál. A hétfőig tartó programokról további részleteket itt lehet olvasni.
 
Balatonboglár mint a családok üdülővárosa az ingyenes strandjai és parkolói mellett ingyenes fesztiváljával is segíteni kívánja a családok gondtalan nyaralását, amelyet szponzorok támogatásából és az árusoktól szedett helypénzekből rendeznek meg a szervezők, és amelyhez az önkormányzat a helyszínt biztosítja – fogalmazott a polgármester. A 6200 lakosú települést a korábbi évek tapasztalati szerint a négy nap alatt 100-200 ezren keresik fel. A Boglári Szüreti Fesztivált a MÁV-START is támogatja, a rendezvényre utazóknak 33 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosítva bármely, a szolgáltatási területén lévő belföldi állomás és Balatonboglár között.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés