Ötszáz vendéget várnak az Anna-bálra

2012. július 26. 11:18
Idén is nagy az érdeklődés: a díszvendégekkel együtt ötszáz vendég lesz az idei Anna-bálon, amelynek élő közvetítését ezúttal is műsorára tűzte a Duna Televízió.

A díszvendégekkel együtt ötszáz vendég lesz az idei Anna-bálon, amelynek élő közvetítését ezúttal is műsorára tűzte a Duna Televízió. Idén is nagy az érdeklődés a bál iránt, már elkelt az összes, mintegy háromszázötven jegy, a legolcsóbb belépő 45 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba került. A hagyományoknak megfelelően a város idén is minden 18 éves balatonfüredi lánynak meghívót küldött; várhatóan 13 füredi első bálozó lány vesz részt az esten. Idén is átadják a Kiss Ernő-díjat, ismét megrendezik a tradicionális kísérőprogramokat, a szívhalászatot, az utcabált és a bál szépeinek sétakocsikázását. Csütörtök este hétkor divattörténeti kiállítás nyílik divatbemutatóval a Kisfaludy Galériában, nyolckor Szívhalászók címmel irodalmi est kezdődik a szerelemről a Vaszary-villában.

Péntek délután öt órakor Szentgyörgyi-Horváth Anna Krisztina tiszteletére a Balatoni Nagyasszony-táblánál koszorúznak, ugyanekkor kezdődik a Herend-Héjja divatbemutató a Vaszary-villában. Fél hatkor az opatijai (abbáziai) Klapa Volosko női együttes ad műsort a Kisfaludy színpadon, hatkor pedig megkezdődik a hagyományos balatoni szívhalászat, amelyre jegyek a hajókikötő jegypénztárában válthatók az esemény napján. Este nyolckor a Gyógy téren operaest veszi kezdetét, a házigazda Ókovács Szilveszter lesz. Szombat este fél kilenckor a Valcer Táncstúdió báli táncokat, latin-amerikai táncokat mutat be, majd utcabált rendeznek a Kabinet Rt. zenekarral a Kisfaludy színpadnál. Szombaton fél hatkor kezdődik a tavalyi Anna-bál szépe, Frei Nikolett kocsikázása lovas huszárok kíséretével; a menet a Gyógy térről indul, ahol hattól a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara ad műsort. Fél hétkor kezdődik az ünnepélyes bevonulás a Blaha Étteremtől az Anna Grand Hotelbe, fél nyolckor pedig a báli nyitány. Ünnepi köszöntőt mond a bál védnöke, Ivo Dujmic, Opatija polgármestere, a bált Bóka István balatonfüredi polgármester nyitja meg, majd átadják a Kiss Ernő-díjat egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz a városért. Az idei bál fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki levélben köszönti az esemény résztvevőit.

A nyitó táncokat a Magyar Állami Operaház balettművészei adják elő (koreográfus: Solymosi Tamás), közreműködik a Mendelssohn Kamarazenekar, a báli zenét a Netti és a Holländer zenekar szolgáltatja. Fél kilenctől kezdődik az ünnepi vacsora, 23 órakor a szakmai zsűri által kiválasztott 15 legszebb lányt mutatja be a Duna Televízió élő adásban. 23:30-kor gálaműsor következik az opatijai Group 4'33'' női vokálegyüttes fellépésével. Éjfél előtt hirdetik ki a bál szépe választás eredményét. Vasárnap délelőtt fél tízkor a  Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara játszik a Kisfaludy színpadon, majd az opatijai Klapa Volosko női kórus lép fel. Tizenegy óra előtt mutatkozik be az idei bál szépe udvarhölgyei társaságában, majd lovas huszárok kíséretével sétakocsikáznak a városban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés