Eredményes tiltakozás: Balatonkenese lebontja a vízparti kerítést

2012. július 19. 22:25
Visszavonta korábbi döntését a balatonkenesei képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén, és úgy döntött, hogy lebontatja a július 5-én a parti sétány keskeny sávján felhúzott kerítést.

Horváth József az Alsóréti Üdülő Egyesület elnöke a rendkívüli testületi ülés után elmondta: mintegy száz civil vett részt az ülésen, amelyen ezúttal nem bontakozott ki vita, a testület rövid idő alatt egyhangúlag úgy döntött, hogy korábbi határozatával szemben lebontatja a kerítést.

Tömör István (Fidesz-KDNP), Balatonkenese polgármestere korábban azt MTI-nek azt mondta: az érintett, bejáró nélküli partszakaszra, amely hivatalosan közpark, hiába helyezték ki a Fürödni tilos! táblát, sokan mégis ott fürödtek, ami már balesethez is vezetett.

Akkor hozzátette: az utóbbi időben két panasz is érkezett emiatt hozzájuk, ezért döntött úgy a testület, hogy lekerítik a mintegy 200 méter hosszú, 10-25 méter szélességű parti sávot, majd strandnyitási engedélyt kérnek. Reményeik szerint egy-két héten belül megtörténik a vízminőség-vizsgálat, fogadnak vízi mentőt, elhelyeznek egy strandlejárót, és fizetős strandként megnyithat ez a partszakasz is.

A kerítés ellen komoly civil ellenállás bontakozott ki, Horváth József szerint ennek is köszönhető, hogy a testület visszavonta határozatát. 

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kiváncsi lennék akkor is ezt mondanád, ha a családod valamelyik tagját ott érné tragikus baleset, mert úgy döntöttél, hogy nem a kijelölt strandon fürdözől mert ez ingyen van. Igaz, hogy se mentő, se elsősegélynyújtó hely.

Ha egyszer kint van a tábla, hogy fürödni tilos és a nagyérdemü meg megszokva trükközést csak bemegy a vízbe, mit gondolsz kit fognak felelőségre vonni, ha baleset történik.

Na és mi lesz a nyaraló tulajdonosokkal?
Továbbra is velük fizetteti az önkormányzat a helyi lakosok szemétszállítását.
Április 01-től október 31-ig kötelező a nyaralótulajdonosoknak a szemétszállítási díj, általában heti 110 literes kuka, ha van szemét, ha nincs. Röhej lenne, ha nem lenne bosszantó.
Kíváncsi vagyok, kik nyaralnak április elsején, vagy október 31-én a Balaton mellett.
Hatalmi arrogancia jellemzi ezt az önkormányzatot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés