A Balaton a miénk, legyünk büszkék rá!

2012. július 10. 9:11

Nuszbaum Tibor
Fent és Lent
A Balatont átúszni, vagy körbebiciklizni akár nemzeti minimum is lehetne, mert ez tényleg a miénk. Nem tudja kisajátítani semmilyen politikai turista.

„Előre nem tervezett módon sikerült eljutni Révfülöpre, a 30. Balaton-átúszás helyszínére. A beduguló balatoni országút már sejtette, hogy a program sokakat vonz. Beérve a településre szembesültünk azzal, hogy az megtelt, parkolóhelyet lehetetlenség találni. A negyven fokos hőség ellenére, több mint 10.000 ember gondolta úgy, hogy teljesíti az 5 kilométeres távot. A mezőny tagjai láthatóan minden korosztályt képviseltek. Nos, engem nem, eszemben sem volt elindulni a versenyen, inkább körülnéztem. (...)

A Balatont átúszni, vagy körbebiciklizni akár nemzeti minimum is lehetne, mert ez tényleg a miénk. Nem tudja kisajátítani semmilyen politikai turista. Nem megosztó, jobban benne van, hogy kik vagyunk mi, mint az összetákolt alaptörvényben, vagy Fletó bármelyik álságos mosolyában. Van is kormányzati akarat népszerűsíteni a tavat, ami jó. Közvetlen a révfülöpi móló mellett veszik fel a Balatoni Nyár c. esztrád reggeli műsort, amit az MTV-n adnak. A műsor sajnos a balatoni nyár legfelületesebb részét fogja meg. A mandineres srácok szintén blogot indítottak ugyanebből a célból. Úgy vagyok vele, hogy kevesebb operettszerű jópofizás, több értékalapú mandinerség több hasznot hozna. Ráadásul olcsóbb is lenne. Az is sokat segítene, ha alanyi jogon mindenki eljuthatna a partra, ahogy szokás jobb helyeken, és senki ne sajátíthassa ki egy részét se, soha, semmilyen indokkal.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés