Áder avatja fel a Mádl teret Tihanyban

2012. július 4. 9:23
Tihany új főterét szombaton Áder János köztársasági elnök avatja fel, aki Mádl Dalmával, Mádl Ferenc özvegyével közösen leplezi majd le a tavaly elhunyt államfőnek a téren elhelyezett emléktábláját is.

Áder János köztársasági elnök és Mádl Dalma avatja fel szombaton a Tihanyi Legenda projekt keretében felújított tihanyi főteret, melyet a tavaly elhunyt Mádl Ferenc egykori államfőről neveztek el. Tihany tavaly tavasszal indította el a Tihanyi Legenda projektet, amelynek elsődleges célja a turisztikai szezon meghosszabbítása és a helyi szolgáltatások bővítése, illetve magasabb szintre emelése; a község elképzeléseit az Európai Unió és a magyar állam a Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) keresztül csaknem 600 millió forinttal támogatja – közölte az önkormányzat kedden.

A tájékoztatás szerint az összességében 793 millió forintos projekt részeként Tihany megújuló központjából eltűnnek az aszfaltburkolatú utak, a falusi környezethez illeszkedő kockakőburkolatot és zöld felületeket kapnak a történelmi utcák, s teljesen felújítják az Ófalu és a bencés apátság között futó Pisky sétányt is, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a Balatonra. Hozzátették: új burkolatot kapnak az Ófalu utcái is, és helyreállítják az 1960-ban lerombolt Kálvária építményeit.

„A képviselő-testület még tavasszal hozott döntést arról, hogy a községhez méltó, megújult főterünket a jövőben Mádl Ferenc köztársasági elnökről nevezzük el, mert kedves és szerény személyisége elnyerte az itt élők rokonszenvét és tiszteletét” – indokolta Tósoki Imre (Fidesz-KDNP) polgármester a helyi döntést. Tihany új főterét szombaton Áder János köztársasági elnök avatja fel, aki Mádl Dalmával, Mádl Ferenc özvegyével közösen leplezi majd le a tavaly elhunyt államfőnek a téren elhelyezett emléktábláját is.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés