Álinvázió a Balatonnál

2012. június 27. 9:54

Uj Péter
NOL
A szúnyogilag keményebb években sem értettem, hogy miért rinyál a vízparti lakosság: malária errefele nincs, úgyhogy aki nem bírja a szúnyogot, ne menjen vízpartra, heló.

„Ehhez képest tényleg furcsa balatoni invázióról olvasni a lapokban. Lehet, hogy a Balaton egy másik égövön fekszik? Ott nem volt aszály? Megsérült egy szúnyogtenyésztő farm biztonsági rendszere? Ledobtak a románok/németek/bankárok egy szúnyogbombát? Hogy lehet ott rengeteg szúnyog, amikor máshol alig van?

Vagy kevésbé romantikus szálakon fonódik az összeesküvés? Mondjuk az anyagi haszonszerzés reménye állna a pánikhíradások mögött? Hogyan is gondolhatunk ilyet! Két éve a GVH-nak gyanússá váltak ugyan a szúnyogirtó cégek némi kartellezés miatt, de azért az mégis durva lenne, ha pánikkeltéssel próbálnák megnyitni néhány önkormányzat pénztárcáját. (Mondjuk a pénztárca már ki is nyílt, szállhatnak a szúnyoggyilkos mérgek a levegőben.) (...)

Egyébként a szúnyogilag keményebb években sem értettem, hogy miért rinyál a vízparti lakosság (már ha tényleg a lakosság rinyál, és nem a nemzetközi szúnyogirtó-összeesküvés): malária errefele nincs, úgyhogy aki nem bírja a szúnyogot, ne menjen vízpartra, heló. Szórjuk a vegyszert az égből, rimánkodunk a mérgekért, aztán meg megyünk a biopiacra vegyszermentesnek hazudott félig rohadt paradicsomért, mi?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Árvaszúnyogból viszont idén is van szép számmal. Akár még invázió is lehet belőle.

35 fokban nem a legkellemesebb a szúnyog....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés