„Halőrünk jelenti” 2.

2012. június 27. 14:53
Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
A zsákmányok sajnos nagyon gyengén alakultak és várhatóan alakulnak is. Ennek az az oka – aki mostanában a parton jár láthatja is –, hogy az árvaszúnyog rajzása megkezdődött.
„A Balaton teljes területén végzett halászati őri ellenőrzéseink során örömmel állapítottuk meg azt, hogy a horgászok szinte kivétel nélkül a horgászrendnek és a halászati törvény előírásainak megfelelően horgásztak.

A zsákmányok sajnos nagyon gyengén alakultak és várhatóan alakulnak is. Ennek az az oka – aki mostanában a parton jár láthatja is –, hogy az árvaszúnyog rajzása megkezdődött. Ez egy nagyon »kényelmesen« elérhető táplálékbázist jelent halaink számára. Ennek megfelelően az általunk felkínált csali gyakorlatilag elvész a bőség zavarában. Azt is megfigyelte több horgász, hogy a pontyaink is szinte pipálnak, ami jelen esetben nem az oxigénhiányos állapotot jelzi, hanem a pontyok »legelik« a víz felszínén megjelenő árvaszúnyogok fejlődési alakjait. Érdekes, hogy a megfogott süllők béltartalmának vizsgálatakor is szinte csak árvaszúnyogot találhatunk.

Balatonmáriafürdő környezetében a küszök nagy mennyiségben jelentek meg a parti zónában, ennek megfelelően szép balin rablásokat lehet megfigyelni, valamint a mólókról szép angolna és süllő fogásokról számolt be halőrünk.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés