Kitűzték a Kétszalag bójáit

2012. június 20. 11:50
A Kékszalag fesztivál részeként július 7-én elrajtoló kiskatamarános vitorlásverseny, az I. Melanomamobil 2szalag Katamarán Nagydíj szervezői hosszú évekre előre fontos döntést hoztak az elmúlt hétvégén. A szervezők a versenyt minden évben szeretnénk megrendezni a Kékszalag befutóját követően.

A Kékszalag fesztivál részeként július 7-én elrajtoló kiskatamarános vitorlásverseny, az I. Melanomamobil 2szalag Katamarán Nagydíj szervezői hosszú évekre előre fontos döntést hoztak az elmúlt hétvégén.

A Balatonfüred-Balatonfűzfő-Balatonaliga-Zamárdi-Balatonfüred útvonalon a megkerülendő bóják helyzetének meghatározása pontos GPS koordináták megadásával történt. A koordináták meghatározásának fontosságáról Székely András, a 2szalag Nagydíjat rendező Katamarán Sportegyesület alelnöke a következőket mondta: „A versenyt minden évben szeretnénk megrendezni a Kékszalag befutóját követően, ezért a bójákat mindig ugyanarra a pontra kell majd tennünk, hogy a táv teljesítésének rekordja is hiteles legyen.”

A katamaránok a parthoz közel fordulnak majd, így pályajelek helyzetének kiválasztásakor kiemelt figyelmet kellett fordítani a Balaton vízszintjére, hogy alacsony vízállás esetén se fussanak zátonyra a hajók. Látványos küzdelemre számíthatunk, a versenyre 30-40 db 21 láb alatti katamaránt várnak, a visszajelzések szerint külföldről is érkeznek majd versenyzők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés