Strandvízilabda-bajnokság Kásással

2012. június 19. 10:52
A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fővédnökségével rendezik meg az idei, 13. országos strandvízilabda-bajnokságot. A sorozat szombaton a balatonfüredi jachtkikötőben indul.

A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fővédnökségével rendezik meg az idei, 13. országos strandvízilabda-bajnokságot, amelynek négy állomása lesz, az úgynevezett szuperdöntőt pedig a Margitszigeten bonyolítják le július 15-én. Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Ambrus Tamás főszervező elmondta, hogy szombaton a balatonfüredi jachtkikötőben indul a sorozat, június 30-án az egri termálfürdő a színhely, a harmadik tornának július 7-én Nyíregyháza, a negyediknek pedig július 14-én Balatonlelle ad otthont.

A szuperdöntőt július 15-én tartják, méghozzá a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi „normál” vízilabdatorna keretében. Elhangzott, hogy a hétvégi nyitótornán a londoni olimpiára címvédőként készülő magyar válogatott néhány tagja is jelen lesz, és Kemény Dénes szövetségi kapitány külön engedélyével bemutatómeccset játszik.

Kásás Tamás elmondta, örömmel vállalta a fővédnökséget, és méltatta a strandpólót, mint a normál vízilabda olyan változatát, amelyet kifejezetten nyárra találtak ki. A strandvízilabdát 11x15 méteres kispályán játsszák, egy-egy csapatot egy kapus és három, bármikor cserélhető mezőnyjátékos alkot. A játék rendkívül pörgős, nem időre megy egy-egy mérkőzés, hanem – mint a teniszben – szetteket kell nyerni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés