Újra népszerűvé tennék Zánkát

2012. június 18. 10:18
Zánkavics – Új Nemzedék Nap néven rendeznek fesztivált június 23-án a Balaton-felvidéki településen: Zánkán másnap a lovasok veszik át a főszerepet a Balaton-parti központban

„Szeretnénk elérni, hogy a zánkai komplexum minél több fiatalnak nyújtson színvonalas kikapcsolódási lehetőséget, és akárcsak korábban, a mostani generációknak is lehessen valódi Zánka-élménye. Június 23-án és 24-én a kicsiktől a nagyokig mindenkit várunk, aki sportolni, szórakozni szeretne, hiszen gyerekprogramok, sportversenyek, lovasbemutatók és koncertek sokasága várja a Zánkára látogatókat” – mondta Siklódi Levente, a zánkai központ ügyvezető igazgatója. A június 23-i Zánkavics - Új Nemzedék Napon a legkisebbeket a Kaláka együttes, a Cimbora történelmi játszóház, ügyességi vetélkedők, kézműves-foglalkozások, aszfaltrajzverseny, arcfestés és Bársony Bálint szaxofonművész hangszersimogatója is várja.

Az idősebbeket nyári tetováláskészítésre, greenbox fotózásra invitálják, este pedig tűzzsonglőrök teszik teljessé a Szent Iván-napi élményt. A veteránmotorosok felvonulása, vízimentő és rendőrségi bemutató mellett a sportok kedvelőit futóverseny, strandröplabda és tenisz, vízi zumba várja, a meghívásos kispályás labdarúgó-tornán pedig összecsap az Országgyűlés csapata, az újságíró-válogatott, a médiaválogatott, valamint a Veszprém megyei közéleti válogatott. Az egész napos fesztivált számos koncert színesíti, az estét a Republic és a Carbonfools fellépése, majd tűzijáték zárja. Másnap, június 24-én a IV. Zánkai Gyerek Lovas Nap programjában sportági bemutatók szerepelnek, többek között díjugratás, ugróshow, western és szinkron fogathajtó bemutató.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés