Adria – Balaton: 0 – 8, avagy az „elmúltnyolcévről”!

2012. június 14. 11:52
Nyolc gombócból is sok, nyolc év egy gyermek fél élete, két kormányzati ciklus, egy korszaknyi Balaton, majd kétezer saját bejegyzés.

„Nyolc gombócból is sok, nyolc év egy gyermek fél élete, két kormányzati ciklus, egy korszaknyi Balaton, majd kétezer saját bejegyzés (nem mástól, máshonnan átvett – copy paste – újra és újra, agyonpublikált anyagokról van szó), nem számolva, a többit: például az utóbbi években megosztott 9000 twitter bejegyzést. (Ezért is hiszem, hogy jelenleg a @Balaton a legátfogóbb rövidhír »szolgáltatássá« nőtte ki magát a régiót illetően!)

Mai anyagias világunkban, azonnal rákérdeznek: és megéri, megérte? Igen, megértem: semmi nincs ingyen mostanság, az idő múlása sem, de időközben magam beértem, megértem arra, hogy valami nagyobba kezdjek, mint eddig tettem a Balaton-parton. Persze, ettől függetlenül folytatódik a Balaton 1000 csodájának felkutatása, a Balatonikumok gyűjtögetése, de a következő egy év majd minden napját elsősorban a jövő évi (idén elhalasztott) Karnyújtásnyi Balatonnak szentelem, Balatoni Sokadalmastól. És ezzel kapcsolatban, ennek farvizén sok új, hiányzó webes fejlesztést tervezek a Balaton virtuális partjára hozni, hogy még több embernek, még hatékonyabban mutassuk fel, adjuk át azt a csodát, amit nekünk a Balaton jelent… Igen megéri ezzel foglalkozni, megérte. Olyan szenvedély rabjává váltam, mely nem káros, mi több – bátran állíthatom – gyógyító hatású. Ugyanakkor, azt is megtanultan az eltelt nyolc év alatt, hogy a Balatont nem elég szeretni, tenni is kell érte, mindannyiunknak, akik odavagyunk érte. Ha egy éven belül, 250 ezren körbefogjuk kéz a kézben e több mint tavat, valami olyasmit teszünk, ami jelzés értékű, és még hasonlót sem tett senki más, soha!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés