Európai uniós turné indul a magyar strandokon

2012. június 13. 13:30
Az Európai Bizottság magyarországi képviselete a Europe Direct tájékoztató irodákkal együttműködve országszerte 36 helyszínen 42 napon keresztül tájékoztatja a strandolókat az uniós polgárság adta lehetőségekről.

Európai uniós turné indul Magyarország strandjain: az Európai Bizottság magyarországi képviselete a Europe Direct tájékoztató irodákkal együttműködve országszerte 36 helyszínen 42 napon keresztül tájékoztatja a strandolókat az uniós polgárság adta lehetőségekről. Mint a bizottság budapesti képviseletének honlapján olvasható, június 23. és augusztus 19. között rendezik meg a Csobbanj Európával! programsorozatot az ország strandjain: egy kisbusszal járják körbe Magyarországot, és ajándékok kiosztásával hívják fel az uniós tájékoztató irodák szolgáltatásaira a nyaralók figyelmét. A kisbusz érinti többi között a Balatont, a Velencei-tavat, Hajdúszoboszlót, Harkányt, Orfűt, Bükfürdőt és Sárvárt, emellett fesztiválokon is ott lesz, például a Sziget Fesztiválon.

A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről, az ezzel kapcsolatos témákról – például az utazásról, a továbbtanulásról, a munkavállalásról, a pályázatokról vagy a támogatásokról – tájékoztassa a strandolókat, valamint tudatosítsa, hogy országszerte 16 helyen egész évben információkat kaphatnak ezekről a kérdésekről a Europe Direct ügyfélszolgálati irodákban. A programban három kiemelt téma lesz: az EU céljai 2020-ra, az aktív időskor és a közös agrárpolitika ötven éve. Hogy vonzóbbá tegyék a programokat, az iskolásoknak fotópályázatot hirdetnek az idei év két kiemelt uniós témájában, az aktív időskorról és a nemzedékek közötti szolidaritásról, valamint a közös agrárpolitika ötvenéves történetéről. Minden résztvevő ajándékot kap, a legjobb fotókat pedig strandbelépővel jutalmazzák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés