Újra Balatoni nyár a közmédiában

2012. június 12. 13:57
Megújult formában indult a Balatoni nyár és a Balaton közelről: egyebek mellett beszélgetésekkel, programajánlókkal, turisztikai érdekességekkel és sportprogramokkal várja a nézőket és a hallgatókat minden nap Révfülöpről.

Hétfőtől megújult formában indult a Balatoni nyár és a Balaton közelről, a közmédia televíziós, illetve rádiós műsorsorozata, amely egyebek mellett beszélgetésekkel, programajánlókkal, turisztikai érdekességekkel és sportprogramokkal várja a nézőket és a hallgatókat minden nap Révfülöpről. A műsor újdonságairól tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón Rákay Philip, az m1, m2 intendánsa fontosnak nevezte a hazai „rejtett kincsek”, értékek, művészek, tehetségek bemutatását, s a tavalyi, 400 ezer körüli napi nézettségi adatokra utalva jelezte, hogy igény van az emészthető, „nyári köntösbe bújtatott”, igazi közszolgálati szórakoztatásra.

Úgy vélekedett: sokan úgy ismerik a horvát tengerpartot, mint a tenyerüket, de „ha azt mondanánk neki, hogy Őrségbe tessék elindulni GPS nélkül, akkor bizony sokan vakarnák a fejüket”. Az intendáns szerint éppen ezért fontos az idén 12 hetesre bővült Balatoni nyár, mert megmutatja, hogy „itthon is lehet kikapcsolódni, csodákban elmerülni, jókat enni-inni, borozni”. Hozzáfűzte: bár a műsor központja a Balaton, ugyanúgy szól majd a Velencei tóról, Sopronról vagy épp a Hortobágy nyári programjairól. Gazsó L. Ferenc, az MTVA tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettese arról számolt be, hogy idén nagy hangsúlyt kap a televíziós és rádiós műsorban a hazai üdülési lehetőségek bemutatása. Szavai szerint azt is szeretnék bebizonyítani, hogy a Balaton akkor is csodálatos, ha esik az eső, „nem biztos, hogy a hurkasütők sátrainál, illetve a butikok között kell bóklászni és unatkozni a családoknak”, rengeteg a felfedezésre váró hely.

A vezérigazgató-helyettes ismertette azt is, hogy gazdag képi világgal várják a nézőket, ami sokat hozzátesz majd a tartalomhoz, s komoly szakmai kihívásnak nevezte az olimpia időszakát, amikor folyamatos kapcsolások lesznek London és Révfülöp között. Szólt arról is, hogy a műsor kitekint majd egyebek mellett a fesztiválokra, a Kékszalag versenyre, a Balaton-átúszásra, s nagy szerepe lesz a sportnak is. Gazsó L. Ferenc tájékoztatása szerint a Balatoni nyár délelőttönként az m1-en és a Duna World csatornán is helyet kap, délután pedig egy rövidebb, best of összeállítást sugároznak. A rádió riportere reggel a 180 perc, délután pedig a Közelről című műsorban jelentkezik majd a Balaton partjáról.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában