2012. július 7.: Az első Kétszalag, világbajnok katamaránossal

2012. március 9. 13:58
Idén a nagy katamaránok a Kékszalagon, a 21 láb alattiak a Kétszalagon versenyezhetnek a Balatonon. A tervek szerint nemzetközi mezőnyben a hazai élvonal mellett ott lesz Roland Gaebler és felesége, Nahid is.

Sebesség, adrenalin, lenyűgöző látvány és két test: a katamarán versenyek közös jellemzője. 2012-ben a Kékszalagon már másodszor indulhatnak katamaránok, de – mint arról a Mandiner.vitorlázáson beszámoltunk – külön verseny is lesz a 21 láb alatti kéttestűeknek (M3 osztály). Az I. Melanomamobil Kétszalag Katamarán Nagydíj 2012. július 7-én, szombaton rajtol 10 órakor indul a balatonfüredi móló elől, majd az első, balatonfűzfői fordítóbója után a mezőny Aligát veszi célba, és végül Zamárdit érintve érkezik meg a füredi befutóra.

A Katamarán SE által rendezett Kétszalag a nemzetközi vizeken évek óta nagy sikerrel megrendezett tókerülő, szigetkerülő, illetve távolsági katamarán versenyek mintájára született. Ilyen regatták például a hollandiai Rond om Texel (500-600 fős mezőnnyel), a finn-svéd Archipelago Raid extrém távja, vagy az olasz Multicento kiskatamarános versenye. Az egyesület komoly versenyrendezési tapasztalattal rendelkezik, tavaly nyáron Balatonfüreden zajlott a katamaránok Formula 18 osztályának világbajnoksága.  

A mezőnyben profikat is láthatunk majd, ott lesznek a magyar Formula 18-as osztály legeredményesebb egységei, a sokszoros magyar bajnok Várady Szabó János – Petheő Tamás páros, valamint Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor duója. A külföldi nagy nevek közül Roland Gaebler és felesége jelezte indulási szándékát, akik 2010-ben világbajnokok lettek Tornado osztályban. Gaebler ugyanabban az évben egy M2-es katamarán kormányosaként megnyerte a Kékszalagot, idén pedig újra harcba száll a Kékszalag győzelemért, így őt azon a héten több katamarán fedélzetén is láthatjuk majd vitorlázni a Balatonon. 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok mindennél éreztem már tájidegenséget, a mediterrán házaktól (magyar mediterrán!) a Valentin-napig, de a katamaránok bennem nem keltenek ilyen érzést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés