Százezreket érinthet a hazai mezőgazdaságban ez a kötelezettség

2024. május 15. 11:21

Az érintetteket hamarosan személyesen vagy telefonon keresztül keresik meg.

2024. május 15. 11:21

Nyitókép: Christoph Reichwein / dpa Picture-Alliance via AFP

Országszerte több mint 22 ezer egyéni gazdaság mezőgazdasági összeírását kezdte meg szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gazdálkodók május 23-ig online, azt követően pedig – június 15-ig – összeírók segítségével személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre – közölte a KSH szerdán az MTI-vel. Közölték: az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információval szolgáljon a hazai és az uniós döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára. A felmérés adatainak segítségével 

hazánk teljesíti adatszolgáltatási kötelezettségét az Európai Unió felé. 

Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, a válaszadás kötelező. Az adatfelvételi időszak előtt a KSH valamennyi érintett számára eljuttatta e-mailben vagy postai úton a kérdőívkitöltéshez szükséges tudnivalókat és a belépési kódot. Tóth Péter, a KSH Mezőgazdasági statisztikai osztályának vezetője a közleményben elmondta: 

a felmérés a földhasználattal és az állatállománnyal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. 

Az összeírás eredményei a termelők érdekeit szolgáló szakpolitikai döntések és a támogatási rendszerek megalapozását segítik. A nem kiemelt egyéni gazdaságok kétféleképpen tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Május 15. és 23. között online, a maja.ksh.hu oldalon önállóan tölthetik ki a kérdőívet, majd ezt követően, május 24. és június 15. között összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül lehet a válaszokat megadni.

A fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók csak azokat a gazdálkodókat keresik fel, akik nem éltek az önkitöltés lehetőségével. A kérdezőbiztosok az adatokat elektronikusan rögzítik. Fontos, hogy a kiemelt jelentőségű egyéni gazdaságok számára az adatfelvétel teljes egészében online önkitöltés keretében valósul meg – írták. Az összeírás során nyert információkat a KSH kizárólag statisztikai célra használja fel, azokat más szerveknek, személyeknek nem adja ki, és a törvényi előírásoknak megfelelően garantálja az adatkezelés biztonságát.

(MTI)

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­ ­­­s­z­e­x­­­i­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Valodi
2024. május 17. 00:23
pesszimista 07:05 "Bocsáss meg nekem." - höhöhö ... NEKED semmi okod ezt kérni! Kérje ezt Orbán a hazug ígéreteiért ...
Valodi
2024. május 16. 09:14
pesszimista 06:46 ... höhöhö - van az úgy, hogy rossz gombot nyomunk meg - vagy rossz helyre húzzuk az X-et! Én négyszer szavaztam erre a rohadék fideszre, utoljára 2010-ben ....
pesszimista
2024. május 16. 07:05
Valodi-nak ...Höhöhö... tévedtem , mert siettem. Lekéstem az állataim etetéséről . Bocsáss meg nekem. Ha jól emlékszem Te is kifogásoltad , hogy utólag már nem lehet javtani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!