Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Képzeljük el azt, ha valami hasonló Trumppal történik!

2024. május 16. 06:37

Nem kell nekünk, a Nyugatnak, külső ellenség, ha ez így halad, saját magunkat fogjuk felemészteni.

2024. május 16. 06:37
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

***

„Kedves mindenki – azt az információt tudom leírni, amit kapok – egyébként azóta lejött a magyar sajtóban is. Egy döntési pontom van – nem hozom le, vagy lehozom. 

A Nyugat belső politikai polarizációja régi témám és félelmem. Lehet, hogy túlságosan ezen át nézem a világot – és ha van egy információ ami beleillik a képbe, kevésbé vagyok kritikus. Én azt látom, hogy vannak akik úgy vélik, az ő nézeteik globálisan igazak, végső emberi igazságok (ezt nevezem »progressziónak«), megmondják mi európai, és mi nem az, ki szalonképes, ki nem.

Vonatkoztassunk el Magyarországtól vagy Szlovákiától. Ami túl közel van hozzánk, végképp polarizáló, ld. a Telexen kommenteket. Ne menjünk bele ebbe az utcába kérem, hanem gondolkodjunk. Nézzük meg mi van az USA-ban, de Franciaországban vagy Hollandiában is. A sor még hosszú. Mi okozza ezt?

A társadalmak akkora átalakulást élnek meg pár évtized alatt, mint korábban csak forradalmak alatt. Egy 70 éves ember már rá sem ismer gyerekkora Londonára vagy Brüsszelére.

Van aki ebben a jót látja, de a társadalom nagyon nagy része félelemmel nézi ezt a új világot.

Van oka rá? Mivel nem vagyok progresszív, én azt gondolom van. Más meg azt mondja, ezek az új világ szülési fájdalmai, és a végén minden jobb lesz.

Személy szerint én emlékszem 90 előtti szövegekre, én ebben a kommunizmus egy új verzióját látom, egy világjobbítási kísérletet, ami a végén katasztrófához vezet. Lehet hogy téved aki fél? Lehet. De azt elvitatni,  hogy fél, nem lehet – most pedig ez történik az egész nyugati világban, a társadalom egyik felét, és az őket képviselő politikusokat dehumanizálják.

Visszatérve a gondolatmenet elejére: hogy erre vezethető e vissza ez a merénylet – nem tudom, az információ erre utal. De hogy ez a dehumanizálás megvan az egész nyugati világban, az biztos, és az is, hogy erre hasonló válasz jött létre. Ez a polarizációs spirál. Nem kell nekünk, a Nyugatnak, külső ellenség, ha ez így halad, saját magunkat fogjuk felemészteni. Képzeljük el ugyanis azt, ha valami hasonló Trump-al történik?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­­k­­­e­­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­c­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Aerion
2024. május 17. 11:06
RasPutin Miért akar mindenki Európába vagy Észak-Amerikába menni? Ez itt a kérdés. -------------- Mármint a "mindenki" alatt a niggereket lehet érteni, akkor a válasz az, hogy e l t a r t s á k őket. Tudod, kedves barátom. A bevándorlók 95 %-a dolgozni nem tud, nem akar, nem fog. El kell tartani. És mellesleg úgy akar élni ajrópában és az egyesűt állatokban, ahogyan otthon élt, csak kényelmesebben és jobban. INGYEN. Ugye erre magadtól nem jöttél rá. Ehhez a debilitas mentalisnál egy fokkal magasabb intelligenciahányadosra lenne szükség. Ez a moslék szellemi színvonala, amit reprezentálsz, a következményeit pedig lehet látni nyugaton. De van egy jó hírem, a következmények egy újabb rétege bontakozik ki, kezdetben talán lassú, viszont kedvezően exponenciális pályán. Minden hasonló a nemzetek ítélőszéke elé kerül, mint amilyen te vagy.
Aerion
2024. május 17. 10:59
verkez Trump nincs hivatalban. ----------- Annak kurvára nincs jelentősége, hogy nincs hivatalban, van 85 millió szavazója, haver. Mármint ÉLŐ és LÉTEZŐ ember. Tudod.
Aerion
2024. május 17. 10:57
Bármilyen Donald Trampot ért erőszakos atrocitás, gyilkossági kísérlet, akár gyilkosság, azonnali polgárháborút eredményezne az Egyesült Államokban. Olyat még nem baszott a moslék, amit ott és akkor történne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!