Daganatos betegséggel küzd a Valami Amerika népszerű színésznője

2024. május 09. 18:04

A Jászai Mari-díjas művész külföldi kezelésére gyűjtenek a rajongók.

2024. május 09. 18:04

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Az elmúlt években teljesen eltűnt a nyilvánosság elől a mindössze 41 éves színésznő, a Valami Amerika sztárja, Tompos Kátya. Az önkéntes visszavonulás oka egy ritka daganatos betegség, amely nem tette lehetővé, hogy színpadi szerepeket vállaljon, mindössze néhány felolvasóesten léphetett közönség elé a művész, de azt is csak addig, amíg az állapota engedte.

Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető”

– írta a Fábián Juli Emlékalapítvány közösségi oldala.

A gyógykezelésre a család és a barátok gyűjtöttek eddig, de mivel lassan minden keret kimerül, így eljött az idő, hogy a nyilvánossághoz forduljanak. Jótékonysági gálát és közösségi gyűjtést is szerveznek, hogy a színésznő gyógykezelését finanszírozni tudják.

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­­g­­a­­z­­­i n­­­i­­m­f­o­­m­­­á­­n­­­i­­á­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
bodrigyuri
2024. május 09. 21:57
Semmilyen betegségre nincs elérhető megfelelő kezelés lassan Mo.-on.
törölt felhasználó
2024. május 09. 20:29
"Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető" 1. Biztos sokan fognak adakozni, ha azt se árulják el , hogy pontosan mi a betegség neve 2. A színésznő megkapta volna ugyanazt a kezelést, mint amit bárki más, de Ő nem tartotta ezt a legmegfelelőbbnek? 3. A külföldi kezelésekre beadott kérelmet a NEAK bírálja el. A NEAK akkor utasít el egy kérelmet, ha azt állapítja meg, hogy a külföldi gyógykezelés szakmailag elfogadott, de elvégzése a külföldi gyógykezelésre jogosult személy esetén nem jár reális egészségnyereséggel, vagy az ellátás szakmailag nem elfogadott. 4. Egyébként meg nem kellett volna oltakozni. 5. A fenbendazol hatóanyag humán célú felhasználását meg ideje lenne Magyarországon is engedélyeztetni. Nyugaton számos országban a fenbendazol a humán rákgyógyászat egyik alappillére és magától értetődően írják fel, míg Magyarországon csak mint kisállat és haszonállat féreghajtó van engedélyezve.
I feel the earth move under my feet
2024. május 09. 19:37
"Helén Kulics Hiányzik. Nagyon. Nem tudtam. Osztom ezerrel. Küldünk. Gyógyulj meg Kátya!" "Judit Leitnerné Marosi Mielőbbi jobbulást kívánok! Osztottam utaltam❤🙏 "Zita Andok On t'aime tous, Kátya❤❤❤" JóeNbernek lenni jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!