Három hónapos csecsemő életét mentette meg a mentésirányító (Videó)

2024. április 01. 22:58

A diszpécser azonnal felismerte a helyzet súlyosságát és magabiztosan, végig nyugodtan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre.

2024. április 01. 22:58

Elcsukló hangon kérte egy sokkos állapotban lévő, Pest vármegyei édesanya a mentők segítségét három hónapos gyermekéhez, aki nem vett levegőt – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében. A csecsemő segítségére azonnal több egység, köztük mentőhelikopter is indult a helyszínre. A posztban azt írják: a mentésirányító 

azonnal felismerte a helyzet súlyosságát és magabiztosan, végig nyugodtan és empatikusan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre. 

Bár az anyuka borzasztóan megrémült, a mentésirányító bíztató szavai és pontos utasításai hatására megkezdte az életmentést. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, míg az időben megkezdett segítségnyújtás végül sikerre vezetett és a csecsemőt stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők! 

A diszpécser és az édesanya beszélgetése alább hallható:

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­l­á­­n­­y­­o­k­­ ­­­v­á­r­­n­­a­k­­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
egy genetikusanalattvaló
2024. április 02. 14:56
Köszönet és hála a mentésirányító é s mentők munkájáért. Hasonló tapasztalatom volt az elmúlt nyáron, anyósom rozsszúlétekor. Hívtam a 112-t, kapcsolták a mentőket. A mentésirányító a mentők megérkezéséig engem is instruált, hogy mit tegyek, kérdezett a beteg pillanatnyi tüneteiről, állapotáról. A siófoki kórházban látták el gyorsan és szakszerűen. Nekem az jött le, hogy a segítséget kérő normális közreműködése esetén a mentők részéről is eredményesebb a segítség. Hálával gondolunk azóta is mentőkre és a kórházi ügyeletes egészségügyi személyzetre is.
Nemtulokos
2024. április 02. 08:03 Szerkesztve
Végre valami fontosról olvastunk. Csak remélni tudom, hogy nem Magyar Péter volt az irányító és nem Varga Judit az anyuka. Ilyenre fizetek szívesen adót nem a hülyeségekre.
ittésmost
2024. április 02. 07:51
Gratulálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!