Újabb változás jöhet a magyar rendszámoknál

2024. március 05. 07:46

A tervezett szigorítás érintené az úgynevezett hatótávnövelővel ellátott villanyautókat is, ami több tízezer autó zöld rendszámának elvesztéséhez vezethet.

2024. március 05. 07:46
Comfortable way to travel

Ahogy korábban megírtuk, az Építési és Közlekedési Minisztérium már egy ideje tervezi, hogy szigorít a zöld rendszámokat érintő szabályozáson, és hogy megvonják a kedvezményeket a plug-in hibrid autóktól. Társadalmi elvárásra hivatkozva tárca most meg is hozta a döntést a kedvezményekkel kapcsolatos szigorításról – írta meg az Infostart.

A tervezett változtatások között szerepel, hogy mostantól 

csak tisztán elektromos járművekre vonatkozzanak a kedvezmények.

Az érintett autósok nem azonnal kapnák meg új rendszámukat, legkésőbb a következő műszaki vizsgájukig várhatnak vele. A tárca szerint a tisztán elektromos járművek környezetvédelmi előnyei indokolják az azonos mértékű üzemeltetési kedvezmények felülvizsgálatát.

A tervezett szigorítás érintené az úgynevezett hatótávnövelővel ellátott villanyautókat is, ami több tízezer autó zöld rendszámának elvesztéséhez vezethet.

A környezetvédelmi célok teljesítése, a közlekedés további zöldítése, valamint a károsanyagkibocsátás csökkentése érdekében, a társadalmi elvárásokkal összhangban a zöld rendszámok jogosultságával kapcsolatos szabályozás felülvizsgálata folyamatban van – közölte a minisztérium.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: megaflopp / Getty images

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­ö­­s­ ­­l­á­­n­­­y­o­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­a­k­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. március 05. 12:33
Mi az az úgynevezett hatótávnövelő?
MaBaker
2024. március 05. 11:27
Elfogyott a mézesmadzag. Nyomatták ezt az ál-világmegváltó humbugot, támogatták ezerrel (most is az én adóforintjaimból veszik a húszmilliós batárokat). Aztán most kibújik a szög a zsákból, nem a kibocsájtáscsökkentés a cél, csak a hagyományos üzemanyag kiszorítása.
atti64
2024. március 05. 11:10
MÁR AZ ELEJÉTÖL IGY KELLETT VOLNA ENNYI ÉSSZEL SZABADLÁBON NEM LEHET LENNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!