Kihallgatták a vadászt, aki meglőtt egy túrázót a Bükkben (VIDEÓ)

2024. február 05. 11:20

A férfi ellen gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

2024. február 05. 11:20

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, vadászat közben meglőttek egy kiránduló férfit Bükkzsérc közelében. 

Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense – megerősítve a Borsod online információját – elmondta, pénteken egy egyéni vadászaton

egy debreceni vadász által leadott lövés találta el a 40 év körüli túrázót.   

A túrázó súlyos sérüléseket szenvedett, de nincs életveszélyben, jelenleg is kórházban ápolják.

Az RTL Híradó összeállításából kiderült, hogy a baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja. Szakértők szerint valószínű, hogy a lőszer egy kövön vagy egy faágon gellert kapott, ezért találta el a kirándulót. 

A riportban az is elhangzott, hogy 

a vadásznak volt engedélye és nem volt ittas, amikor a baleset történt. 

A helyi vadásztársaság vadászati naplójába is bejegyezte a tevékenységét.

Az 58 éves debreceni férfit időközben kihallgatták, ellene gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Kihallgatása után nem vették őrizetbe, a férfi szabadlábon védekezhet – erről már az atv.hu számolt be.

Az összeállítást alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Képernyőfotó

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. február 08. 18:17
Az újfehértói tragédiánál annak a valószínűsége, hogy a véletlen elsült fegyver golyója 2 km-re éppen szíven találjon egy embert, kisebb, mit a lottóötösé (10^-8). Hogy ezt hogy ette meg a bíróság, arra nincs magyarázatom." az, hogy szándékosan tette volna, lehetetlen, tudtommal nem is látta az áldozatot.
békalepcse2.0
2024. február 05. 21:20
Csak úgy jáccásibúl... Magyarországon nagyjából negyvenezer vadelütés történik évente és ennek következtében több haláleset és mégtöbb súlyos sérülés... Na induljon a vadak betiltására vonatkozó javaslatok sora!... Ilyenkor van az a helyzet mint amikor a védett vad eszi a védett növényt.
zrx8
2024. február 05. 20:08
Állítólag a túrázó éppen a sátrát állította fel. A vadász meg nyilván azt hitte, hogy egy sátrat állító vaddisznó.
Oszodibeszed
2024. február 05. 19:16 Szerkesztve
https://vadaszujsag.hu/vadasz-hirek/mesterlovesz-iskolaprecizios-nagytavolsagu-loveszethez-tanacsok-hogy-jobb-vadasz-valjon-onbol-4resz/ Kicsit beugrott, hogy a filmekben a mesterlövészek a szél irányát és erősségét is mennyire figyelembe veszik a távolból leadott lövéseknél a célzáskor. Nos, az elmúlt napokban viharos szél fújt országszerte, ilyenkor pontatlanná válhat a nagy távolságból leadott lövés. Még nagyvadakra sem etikus ilyen időben messziről célozni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!