Puzsér szerint a magyar szolganép, ezért még az antiszemitizmust is elhagyta, amikor Orbán ezt akarta (VIDEÓ)

2024. január 06. 11:34

A publicista szerint a szolganép jelző csak „'56-ban volt néhány nap, amíg nem volt igaz” és „'48-ban, '49-ben volt egy másfél év, hogy nem volt igaz” a magyarokra.

2024. január 06. 11:34

Az „Apu azért iszik, mert te sírsz!” című műsor legutóbbi epizódjában Puzsér Róbert Farkas Attila Mártonnal beszélgetve számos témát érintett a Kazimírban. Onnantól kezdve, hogy „Orbán fölmosta a padlót az Európai Bizottsággal”, egészen odáig, hogy „aki a magyarral cimborál, annak annyi”.

A magyarról, mint „szolganépről”

A beszélgetés egy pontján az antiszemitizmus is szóba került, amelynek kapcsán Farkas Attila Márton elmondta, hogy volt olyan időszak hazánkban, amikor szerinte „volt egy antiszemita közhangulat Magyarországon. ( A témában ajánljuk kedves olvasóinknak Horn Gábor coming outját, miszerint ő soha nem érezte, hogy ez egy antiszemita-ország lenne – a szerk.) 

Ezt is ajánljuk a témában

 „Nem az egész társadalomra jellemző, de viszonylag erős volt, tudod? Viszonylag erős volt. Hát, ez úgy ment a pics@ba, mint annak a rendje és módja, és ezt a Fidesz csinálta, nem az antifasiszták meg a liberálisok” – méltatta a maga módján a kormánypártot Farkas. 

Ezt is ajánljuk a témában

Puzsér Róbert erre reagálva elmondta: szerinte az a döbbenetes, 

hogy „ezt csak az önkényuralmi tekintély erejével lehetett kivezetni. Ezt máshogy nem lehetett volna a jobboldal szívéből”, elméjéből, tudatából kimetszeni.

„Ez viszont azt jelenti, hogy a jobboldali magyar emberek többsége – mert azért még vannak hithűek –, az a tekintélyelvűséget előbbre tartja a zsidózásnál és az oroszellenességnél is, az ugyanaz a sztori” – vonta le a következtetést Farkas Attila Márton.

Mire Puzsér Róbert úgy fogalmazott:

Na, arról van szó, hogy ez egy szolganép, és azon belül valamilyen.”

„Már ki? Mi?” – kérdezett vissza Farkas, amire Puzsér úgy reagált: „Magyar. Szomorú, de igaz. Jó, jó, jó. '56-ban volt néhány nap, amíg nem volt igaz, '48-ban, '49-ben volt egy másfél év, hogy nem volt igaz.”

Ne legyél ilyen Hamvas Béla, nem áll olyan jól neked”

– reagált Puzsér szavaira beszélgetőtársa.

De igaz, amit mondok, vagy hamis, amit mondok? Hagyjuk ezt most, hogy te számon kéred rajtam az attitűdöt! Helytálló vagy sem?”

– kérdezett vissza Puzsér, mire beszélgetőtársa leszögezte: „Nincs olyan szerintem, hogy szolganép, eleve. Sehol.”

„De mi van akkor, hogyha egy népet megtörtnek? Sokszorosan megtörnek. A saját akaratában, a saját öntudatában, a saját identitásában, a hitében. Abban, hogy akárki is, amit ő akar, vagy ő gondol, vagy amit ő meghatároz és azzá válik, amit ráoktrajálnak. Legyen az bármilyen hatalom is, aki oktrajálja. Nem nevezhetjük úgy, hogy jobboldali társadalom, mert az nem tudott volna a Kádárnak így meghódolni” – erősítette meg álláspontját Puzsér. 

A beszélgetés teljes, vonatkozó részét az alábbi videó 51. percétől kezdődően nézheti vissza:

Nyitóképen: Puzsér Róbert. Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

 

Összesen 423 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. január 13. 12:07
Rátok meg liberális puzsér már vagy 30.000 éve igaz a moslékzabáló disznók és nem volt egy nap kihagyás sem. :))
ornagyornagy
2024. január 10. 11:13
Aki bármilyen népet így tipizál, nyilvánvalóan rasszista. Hogy mániás magyargyűlölő, a Kun Bélától Rákosiig, onnan az SZDSZ-ig, Kertészig, Momentumig terjedő ív méltó képviselője, azt már sokat bizonyította. Kiégett, romlott lelkű alak. Eltűnik majd a süllyesztőben, ahová való.
Nemkellnév
2024. január 08. 14:08
Puzsér-szintű lelkek nem hisznek, de nagyon erősen kételkednek. Meggyőzni őket másképpen nem lehet, mint példamutató életünkkel. Nagy kérdés, hogy ők hogyan jutnak oda, hogy mindazokat, akik értéket hordoznak és azt tisztelik, ilyeneknek bizonygassák létüket! Valószínűleg ők az Igazság lelkiismeretének számvevői, kényszerből. Ezért hagyja őket meg a mindenkor és nem tiporja el azonnal.
cicologus
2024. január 07. 20:28
Egyes számú szófosó majom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!