Kiderült, ki vezette a súlyos balesetet okozó magyar rendszámú autót Horvátországban

2024. január 14. 15:34

A kisbuszban migránsokat szállítottak, a balesetben hárman meghaltak, tizenketten pedig megsérültek.

2024. január 14. 15:34

Egy harminc éves, moldovai embercsempész vezette azt a magyar rendszámú autót, amely január 6-án okozott súlyos balesetet Horvátországban, a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, és amelyben hárman meghaltak, 12-en pedig megsérültek – közölte vasárnap a Károlyváros megyei ügyészség. A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a moldovai sofőr észak felé haladt az autópályán, de túl nagy sebességgel vezetett, ezért elvesztette uralmát a gépkocsi felett, a pályaelválasztó korlátnak ütközött, átszakította, majd átsodródott a dél irányú pályára, 

és ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval. 

A horvát gépkocsiban egy házaspár utazott gyermekével. A 48 éves férfi és a 47 éves nő a helyszínen életét vesztette, a kiskorú fiú pedig súlyos sérüléseket szenvedett.   

Ezt is ajánljuk a témában

A harmadik áldozat az embercsempész egyik utasa volt, az ő személyazonossága továbbra is ismeretlen. Megalapozott a gyanú, hogy a személygépkocsit – amelyben tíz egyiptomi és egy szíriai utazott, akik illegálisan léptek be Horvátország területére – a maga is súlyos sérüléseket szenvedő moldovai állampolgár vezette – közölte a horvát vádhatóság.   

A moldovai állampolgár ellen embercsempészet és halálos baleset okozása miatt indult bűnvádi eljárás. A Károlyváros megyei államügyészség a szökés és a bűncselekmény megismétlésének lehetősége miatt előzetes letartóztatását kérte, amelyet a helyi bíróság jóváhagyott.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2024. január 15. 08:00
Ki kell végezni az elkövetőt. Halált érdemel.
kovijozsi
2024. január 14. 21:39
"tíz egyiptomi és egy szíriai utazott" plusz a sofőr. 12-en voltak egy személyautóban?
alexandrosz-2
2024. január 14. 20:05 Szerkesztve
Ez már aznap este publikus sajtóhír volt. Az eltelt napok során talán kideríthettétek volna, hogyan tett szert magyar rendszámos autóra a csempész? A rijekáért pedig szeges faszkorbácsot érdemel a mandiner cuckoldkonzi zsidó buzija!
Szerintem
2024. január 14. 17:13
Honnan van a magyar rendszámú kocsi? Melyik dolláros, moslékos ügynök-párttól, vagy NGO-tól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!