Úgy látom, az első három eurót már zsebre is tették a magyar kormány Brüsszelben tárgyaló képviselői

2023. december 14. 19:15

Sajnos kicsi az esély, hogy itt megállnak...

2023. december 14. 19:15
Donáth Anna
Donáth Anna
Facebook

„Úgy látom, az első három eurót már zsebre is tették a magyar kormány Brüsszelben tárgyaló képviselői abból a 10 milliárdból, amihez most hozzájutottak. Sajnos kicsi az esély, hogy itt megállnak... 

Egyik oldalról fontos látnunk, hogy az Európai Unió korábban nem látott keménységgel lépett fel, és olyan változtatásokat kényszerített ki a magyar kormányból, amiket az magától sosem tett volna meg. 2019 óta dolgoztunk ezért Cseh Katalin kollégámmal.

De a NER 13. évében senkinek ne legyen kétsége: a Bizottság által kikényszerített igazságügyi reformok dacára a magyar kormány idővel meg fogja találni a módját annak, hogy a lehető legtöbbet ellopja abból a 10 milliárd euróból, amit végül másfél év késéssel sikerült megszerezniük.

Ráadásul további 20 milliárd euróval még mindig adósak a magyaroknak. Ehhez a kb. 7600 milliárd forinthoz ugyanis ezután sem juthatunk hozzá. A pénzt blokkolják a Bizottság további, jogállami működéssel kapcsolatos feltételei, melyeket a magyar kormány nem teljesített.

Másfél év késésben vannak az EU-s pénzek, és a kétharmadukról még mindig senki nem tudja, megérkeznek-e valaha. A kormány illetékeseinek mégis széles a mosolya, hiszen újra lesz miből fizetniük az üzleti köreiket. 

Ennek a huzavonának az igazi vesztesei ismét a hétköznapi magyarok, akik a 17%-os éves infláció és a csökkenő reálbéreik mellett valószínűleg egy fillért nem fognak látni az EU-s pénzekből.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kesztyu-2
2024. január 24. 15:37
... de hogy fogják utálni a gyerekét az iskolában!!!
bornemissza-3
2023. december 16. 14:47
Szerencsédre Macron és Scholz megüzente, hogy Donáth Annára ne hallgassanak.
bornemissza-3
2023. december 16. 14:45
Kiforgattad az Uniót a becsületéből és ezért Ukrajna végveszélybe került miattad.
bornemissza-3
2023. december 16. 14:42
Majdnem tönkretetted Ukrajnát a tevékenységeddel. Ha veszítenek, az miattad lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!