Rendkívüli bejelentést tett Karácsony Gergely a közelgő dunai árvíz miatt

2023. december 26. 19:00

Az árvízvédekezési készültséget II. fokozatra módosították.

2023. december 26. 19:00

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán bejelentette, hogy a Buda-Észak árvízvédelmi szakaszra elrendelt árvízvédekezési készültség fokozatát 2023. december 26-a 16.30 órától II. fokozatra módosította. Emellett elrendelte a II.fokozatnak megfelelő intézkedések végrehajtását az ár- és belvízi védekezés operatív feladatait ellátó Fővárosi Csatornázási Művek javaslata alapján. 

A budai és a pesti alsó rakpartot biztonsági okokból a gépjárműforgalom elől már hétfőn lezárták. 

A Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság (FÖRI) a lezárt alsó rakparton hagyott gépjárművek üzembentartóival megkísérelte felvenni a kapcsolatot, ha nem sikerült elérniük a tulajdonost, akkor a FÖRI a katasztrófavédelem segítségével a lezárt budai és pesti rakparton hagyott autókat biztonságos közterületi parkolóhelyre szállította. 

A főpolgármester szerint akinek elszállították az autóját, az a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán, vagy a fori.hu/elszallitott-jarmuvek/ honlapon kaphat felvilágosítást.

December 30-án reggel lehet megnyitni az alsó rakpartokat

Karácsony szerint a jelenlegi előrejelzések alapján legkorábban 2023. december 30-án reggel lehet megnyitni az alsó rakpartokat az autóforgalom előtt. Erről az árvízi helyzet alakulásának függvényében hoznak majd döntést.
Hozzátette, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek és a Fővárosi Vízművek változatlanul megtesz minden szükséges intézkedést azért, hogy Budapest vízellátásában és a szennyvíz-szolgáltatásban ne okozzon fennakadást az áradás.

Köszönöm a fővárosi cégeknél dolgozó kollégáink, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját, akik a karácsonyi szünetben is mindent megtesznek az árvíz elleni védekezésben. Együtt vigyázunk Budapestre!

– írta Karácsony Gergely

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Attila Kisbenedek / AFP
 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vbandi-8
2023. december 27. 14:26
Ez egy idióta, semmi köze az egészhez, mondjuk jobb is mert ezt is elbaszná.
altercat1
2023. december 27. 12:10
Csat. mű: Itt kérem aláírni! Nem ott! Itt! Mondom nem ott! Itt!
iimre
2023. december 27. 11:55
"Rendkívüli bejelentést tett Karácsony Gergely a közelgő dunai árvíz miatt" Gondolom arról delirál, hogy a napokban csak fürdőnadrágban/-ruhában engedik a gyalogosokat az autósok elől lezárt rakpartra…
cinkegolyó
2023. december 27. 11:09 Szerkesztve
Az árvízvédekezési készültséget II. fokozatra módosították. A Római parton lakókat most biztosan megnyugtatta ez a hír. A gát helyett az árvízvédekezési készültség fokozása biztosan megvédi a házukat az ártól. Hurrá Karigeli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!