Megszűnt a Parászka Boróka vádjai alapján indult büntetőeljárás – most őt perelik majd rágalmazásért

2023. december 02. 12:34

Egy szemtanú a nyomozóhatóságnak azt nyilatkozta: „hallotta Parászkát visítani, káromolni a gyanúsítottat, sőt látta, hogy Parászka megragadja Kiss ruháját.”

2023. december 02. 12:34

Kiss Dénes a Facebook-oldalán számolt be arról szombaton, hogy a tanúmeghallgatások és a fellebbezés elmaradása után a marosvásárhelyi nyomozóhatóság jogerősen ejtette Parászka Boróka vádját és november 10-én megszüntette a büntetőeljárást ellene.

Mint ismert, Parászka Boróka fizikai agresszióval vádolta meg rádiós kollegáját egy nyilvános FB-posztban 2020. április 18.-án: „Méterre pontosan ugyanott, ahol hetedik éve zaklatnak, ahol már több verbális abúzus ért. Polgári, értelmiségi, keresztény, védett környezetben.

Szemtanú lehetett volna, 

amikor a zaklató férfi nekem esett, több férfi is volt a környéken, hiába kiabáltam, egyik sem jött oda. 

Egyikük odaszólt – távolról, látószögön kívül – nekem, hogy halkabban, ne zavarjak. (...) Van-e #metoo az erdélyi magyar közösségben? Van bizony. Én is: #metoo” – fogalmazott akkor Parászka.

„Hallotta Parászkát visítani, káromolni”

Kiss Dénes állítása szerint a rendőrségi feljelentésben a magát áldozatnak beállító Parászka Boróka által megnevezett, mindkét beidézett tanú a nyomozó hatóságnak azt nyilatkozta: 

nem tartózkodtak az épületben a feltételezett cselekmény idején”.

A meggyanúsított Kiss Dénes által megnevezett, beidézett szemtanú a nyomozóhatóságnak azt nyilatkozta: „hallotta Parászkát visítani, káromolni a gyanúsítottat, sőt látta, hogy Parászka megragadja Kiss ruháját, rángatja, később pedig azt, hogy Kiss térdel a földön és szedi össze a papírjait.’’

A nyomozati anyagból Kiss állítása szerint az is kiderült, hogy „az épp élő adásban levő hírolvasó nő is hallotta a hírolvasó kabinból Parászka kiabálásait, a látómezejében volt Kiss (az üvegajtón át), kilépett a hírolvasó kabinból, látta Kisst a földön térdelni a szétszóródott papírokkal, de Parászkát nem látta a helyszínen”.

Kiss Dénes rágalmazási pert indít

Kiss arra is kitért a bejegyzésben, hogy Parászka egyik tanúja, Szász Attila szerkesztőségi vezető, aki akkor nem tartózkodott az épületben, a nyomozati anyagban kifejti, hogy az incidens után telefonon beszélt Parászkával, aki elmondta, hogy volt egy elég csúnya vitája Kissel, de semmilyen fizikai agressziót nem említett neki az újságírónő. Majd Parászka este küldött egy fotót Szásznak, amelyen az látszik, hogy az egyik felkarján kék folt látható. Ezt másnap orvosi látlelettel támasztotta alá.

Kiss ehhez kapcsolódóan ismertette az ügyészségi végzést is, amely megállapította, „az orvosi látlelet csak azt bizonyítja, hogy a sérült személynek minimális sérülései voltak, és a kihallgatott tanúk vallomásai nem támasztják alá, hogy ezt a gyanúsított követte volna el”.

Kiss Dénes a posztban bejelentette: 

lejáratásért és hitelrontásért rágalmazási pert indít Parászka Boróka ellen. 

Kiss Dénes úgy véli, egy nyilvános lejáratás áldozatává vált, és bár a lejáratásához vezető nyilvános Facebook-posztjában 11 nappal az incidens után, 2020. április 18-án Parászka Boróka nem írta ki a nevét, „de pontos, kommentekbeli körülírással, utalással, a baráti sajtónak privátban megnevezett személyem ellen sajtóhadjáratot indított” – húzta alá.

Kiss Dénes vonatkozó bejegyzését alább olvashatják teljes terjedelmében:

***

Kapcsolódó vélemény

Zsigmond Barna Pál

Vendégszerző

Idézőjel

Egy dologra lennék még kíváncsi Parászka Borókával kapcsolatosan. Szerinte mit kellene tenni a nemzettel?

***

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. december 05. 17:24
És ilyenkor nem segít sem a CIA sem a Sekuri tata? Hagyják hogy Boróka egyedül térdeljen és próbálja lehúzni a zipzárt,
backsplash
2023. december 03. 20:44
Parászka a román szolgálatnak dolgozik.
Szuperszig
2023. december 02. 21:29
Addig olvastam, hogy megszűnt parázna bohóka... Na, mondom, végre egy jó hétvége!
jooeee
2023. december 02. 20:45
Parászkáról sok mindent el tudunk képzelni az eddigi megnyilvánulásai után. Mindent, ami nem egyenes és tisztességes dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!