Megdöbbent a Die Welt Szijjártó kijelentésén

2023. december 21. 09:06

Mintha nem látták volna jönni a magyar tárcavezető szavait.

2023. december 21. 09:06

Magyarország bírálta az uniós menekültügyi reformról szóló megállapodást – írta meg csütörtöki cikkében a Die Welt. Mint rámutatattak: Magyarország „a leghatározottabban” elutasította a Közös Európai Menekültügyi Rendszer reformjáról szóló megállapodást.

Mint a Welt írja: a reform lényegében a külső határokon lefolytatandó menekültügyi eljárásokról és a tagállamok közötti kötelező „szolidaritási mechanizmusról rendelkezik”, hogy „tehermentesítse a fő érkezési országokat, például Olaszországot és Görögországot”.

„Senkit nem fogunk akaratunk ellenére beengedni az országba” – idézte a lap Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter szavait, aki újságíróknak nyilatkozott a témában egy nappal korábban.

Senki, sem Brüsszelből, sem máshonnan, nem mondhatja meg nekünk, hogy kit engedjünk be, és a leghatározottabban elutasítjuk, hogy ezért megbüntessenek minket”

– szögezte le a tárcavezető (a cikkben olvasottak alapján sokkolva ezzel lapot – a szerk.).

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 06. 11:38
A Robokuty több milliárd közpénzből bohóckodta végig a világot…🫢
Hesperia
2023. december 28. 12:19 Szerkesztve
szilvrozsa 08:51 Ezzel az a baj, főleg Olaszország esetében, hogy az EU-s társak és a nemzetközi szervezetek egészen egyszerűen tömeggyilkossággal vádolják őket, ha nem engedik kikötni a hajókat, vagy ha megpróbálják helyből visszaszállítani az érkezőket. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én elfogadom, amit most Brüsszelből ránk akarnak kényszeríteni: szó sincs róla, szerintem se vegyünk át egyetlen hivatlan "vendéget" sem. Viszont Olaszországot (és Görögországot, Spanyolországot) valahogy tehermentesíteni kellene, elsősorban morálisan. Vagyis le kell venni róluk ennek az erkölcsi zsarolásnak a terhét, pl. azzal, hogy igenis kialakít az EU egy szép, nagy, közösen kezelt Földközi-tengeri hotspotot, ahová ezután beszállítják az érkező hajókat, megtörténik az életmentés, de onnan már az EU-n belülre csak az mehet, akinek tényleg minden joga-oka megvan rá (vagyis kb. 1 %-uk, gondolom). De amíg a mostani lelki terror megy, addig Olaszország be fogja engedni őket, mert nem tehet mást.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. december 24. 09:00
Semmilyen szolidaritás sem jöhet szóba, mert bizonyos országok szándékosan nem akadályozzák meg a megszállást. Az erőszakolt, illegális migráltatást a terrorizmus egyik formájává kell nyilvánítani. Vissza kell fordítani a migránsokat a kiindulási állomásaikra, a Soros-terroristák hajóit el kell kobozni, a terroristákat pedig bíróság elé kell állítani.
pragmatika
2023. december 22. 14:28
@Chekke-faint "Mi az a kötelező szolidaritás? A két szó ugyanis egymás ellentéte." Hát ez tudod, olyan, mint az "önkéntes" munka, meg a "baráti" románia a rendszerváltás előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!