Instant ajándékötletek a rövidke advent utáni heves kapkodáshoz – avagy ne búsulj, ha megrepedt

2023. december 24. 06:21

Talán induljunk ki abból, hogy a betlehemi angyalok békességet hirdettek, nem pedig perfekcionizmust.

2023. december 24. 06:21
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

Van az úgy, hogy az utolsó pillanatig kételkedünk, biztos olyannal készültünk-e, aminek örülne. Vagy hát, ha konkrét kívánságát teljesítjük, mégis mi lehetne az a plusz, amivel még meglephetnénk. Valami igazán eredeti, amivel abszolúte nem számol!

Úgyhogy lássunk néhány pikk-pakk kivitelezhető last minute ajándékot: előnyük, hogy

pusztán a saját beszélőszervek igénybevételével, az adott szituációnak megfelelő hangsor generálása révén már reggeltől kezdve bármikor szabadon átadhatók:

• Hm, hmm. Igazából azért jöttem, hogy megvívjuk a hagyományos huszonnegyedike-indító üvöltözős meccsünket, mármint azt, amelyik gól nélküli döntetlennel és nyolc órán túl gyógyuló lelki sérülésekkel szokott végződni – de ahogy körülnézek, tulajdonképpen most pont jó a szobád úgy, ahogy van, ezzel az istállót idéző hangulatos trágyadombbal. Esetleg annyit tegyél meg, hogy megnézed, nem lenne-e feng shuibb, ha egy másik fél pár használt zokni is fenn lenne akadva a lámpára – de lehet, hogy igazad van és jobb anélkül.

• Bahh, honnan tudtad, hogy én

pont az ilyen típusú repedéssel szeretem a legjobban? Ahogy ott így az oldalán karamellizálódik a dió, se túl vékonyan, se túl szélesen. Angyal vagy!

• Helló! Dobjátok át nyugodtan a gyerekeket pár órára, ha láb alatt vannak. Ne viccelj, persze. Az se gond. Fél ötkor leszállítom őket kipihenten, megnevelve, legyártott ajándékokkal megrakodva. Hát mi másra teremtette Isten a jófej egyedülálló nagybácsikat, ha nem erre?!?

• Hajnalban suttyomban már befaragtam, fater.

• Csókolom! Ha itthon tetszik lenni, tessék négykor feljönni a negyedikre, akkor is, ha a csengettyűhang frekvenciáját már nem tetszik hallani! Lesz ám ott egy meglepetés minden ráérő szomszédnak!

• Na, a játékszabály a következő: Az választhat este társast, aki legelőször összegyűjt a lakás különböző pontjairól öt vigyorgó fejecskét. A fejecskékre portörlés közben bukkanhattok rá, ha gondosan felemeltek és félretologattok mindent, továbbá ügyesen leguggoltok, illetve felnyújtóztok ott, ahol ez a por gondos eltávolításához szükséges. Hajrá!

• Légyszi, ha tudod,

idén állítsd egy egész kicsit ferdére!

A pontos szög mindegy, csak ne legyen olyan hótunalmasan függőleges. De persze ha nem jön össze, mindegy, annyira azért nem lényeg.

Vagy persze mutatis mutandis, ahogy jólesik.

Mert hát a mai nap szózata mégiscsak a „békesség földön az embernek”. Az, hogy „Legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes”, továbbá hogy „A haszontalan szolgát vessétek a külső sötétségre: ott lészen sírás és fogcsikorgatás”, fontos és észben tartandó ugyan, ám pedagógiailag-elvárásilag majd csak a gyöngéd, kegyelemteljes, nagyvonalú karácsonyi odafordulás után következik a történetben.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2023. december 24. 10:13
ja, megrepedt, hiaba szurkodtam ki, hiaba volt relative szaraz toltelek, hiaba pihent a teszta rohadna meg
viator-11
2023. december 24. 08:31
Kalapot le. Ez a Francesca -akárkifiaborja- olyan jótollú, hogy sasmadárként is megállná a helyét. Egész évben jó volt, ez azonban csúcsdísz a fán.
Teréz A Piréz
2023. december 24. 08:17
Sírva röhögtem, különösen, hogy előtte épp szétküldtem egy kirepedt bejglis mémet. 🤣🤣🤣
véna
2023. december 24. 08:14
Sose edd meg sovány szakács főztjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!