Kiadták a piros riasztást: jön a brutális ónos eső!

2023. november 30. 20:11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki ónos eső miatt.

2023. november 30. 20:11
Snowstorm in the Harz Mountains

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye 14 járására - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök este az MTI-vel. 

Az aktuális meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat oldalán és a katasztrófavédelem VÉSZ nevű alkalmazásán keresztül is lehet tájékozódni. 

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait. Az érintett területeken fokozott odafigyelést kérnek mindenkitől. Azt tanácsolják az embereknek: ha tehetik, 

  • ne induljanak útnak, sem gyalogosan, sem autóval,
  • ne parkoljanak fa alatt vagy vezeték közelében. 

Célszerű készülni arra az esetre is, ha vezetékszakadás miatt nem lenne áram, ezért azt javasolják az embereknek, hogy készítsenek be elemlámpát vagy gyertyát. 

Nyitókép: MATTHIAS BEIN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. december 01. 13:16
Mosleszmaj igazán széő az Andrássy út.
Zolotarjov
2023. december 01. 11:03
Na ugye..
files32
2023. december 01. 09:50
„Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium”
Kormánypárti2
2023. december 01. 07:49
"Célszerű készülni arra az esetre is, ha vezetékszakadás miatt nem lenne áram, ezért azt javasolják az embereknek, hogy készítsenek be elemlámpát vagy gyertyát. " Meg virágcserepet, meg egy feka szomszédot, aki áramszünet esetén is be tud csengetni hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!