Gulyás: A baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat

2023. november 18. 15:14

„Miközben ők nemcsak óriási fizetést zsebelnek be, de szívesen fogadnak jogellenes, külföldi kampánytámogatást. Euróban vagy dollárban szeretik” – fogalmazott a kancelláriaminiszter.

2023. november 18. 15:14
Gulyás Gergely

A miniszterelnökséget vezető miniszter felszólalt a Fidesz 30. kongresszusán. Beszéde elején felidézte: „az Európai Unió bírósága 28 évvel ezelőtt a Bosman-ügyben úgy döntött, hogy a külföldi jétékosok száma nem korlátozható a sportklubokban.” Mint hozzátette: „a következmény ismert: azóta Európa legnagyobb klubjainak kezdőcsapataiban sokszor egyetlen hazai játékos sincs. A csapatok tele vannak idegenlégiósokkal.”

A tárcavezető rámutatott: „Magyarországon jövő júniusban európai parlamenti választások lesznek, az Európai Parlament összetétele is változik, jó eséllyel, Európa valamelyest jobbra fordul.

Magyaroszág azzal tud hozzájárulni ehhez, ha minél kevesebb idegenlégióst választunk. Nagyon nyertünk legutóbb, de még így is túl sok van belőlük”

– fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus ezt követően megpróbálta körülírni a brüsszeli „idegenlégiósokat.”

A) „Van, aki korábban ismert antiszemitaként, leginkább orosz csapatokban játszott, talán még állampolgárságot is szívesen elfogadott volna, mostanra azonban csapat nélküli. Széderestre jár az amerikai nagykövethez, és bármely nyugati csapatba igazolna, ha lenne rá igény, de egyelőre nincs, így külföldi ajánlatra várva, Pressman nagykövet rezidenciájának kertjében edzhet” – írta körül a tárcavezető az ellenzéki politikus (írja meg kommentben, ön szerint kit! – a szerk.).

B) „Van, akinek már a nagyapja is szovjet idegenlégiós volt, '56-os forradalmárokat végeztetett ki, erről az unoka valóban nem tehet, férje már finomabb eszközökkel dolgozott, beérte szemkilövetéssel a forradalom 50. évfordulóján. A feleség szerint az '56-os forradalom az övék. Ez éppen annyira igaz, amennyire a véres megtorlás része a forradalomnak. Peddig a miniszterelnöki árnyékszékben ülve mindent megtesz azért, hogy a magyar tanárok, egészségügyi dolgozók, még véletlenül se kaphassák meg a nekik járó pénzeket Brüsszelből. De vele kapcsolatos elvárásaink rendkívül csekélyek, jó volt együtt örülni szerdán a bolgár öngólnak” – írta körül a tárcavezető (írja meg kommentben, ön szerint kit! – a szerk.).

C) „És olyan idegenlégióst is küldtünk Brüsszelbe, aki talán őszintén félti az uniós pénzeket Magyarországon,. Őszintén félti, mivel családi céghálójában az elmúlt években több milliárd forint brüsszeli pénz kötött ki, ami olyan jól hasznosult, hogy 500 millió forintot meghaladó költségvetési csalás büntette miatt nyomoz az adóhatóság” – írta körül a tárcavezető az ellenzéki politikus (írja meg kommentben, ön szerint kit! – a szerk.).

Ezt is ajánljuk a témában

A fent említett idegenlégiósokra ehát aligha lehet számítani – értékelt a miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint ennek az is az oka, hogy fiztetést és támogatást máshonnan is szívesen elfogadnak. A helyzet úgy fest, hogy hazánk nem kapja meg Brüsszeltől a nekünk jogosan járó forrásokat, mert

a baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat, miközben ők nemcsak óriási fizetést zsebelnek be, de szívesen fogadnak jogellenes, külföldi kampánytámogatást. Euróban vagy dollárban szeretik”

– húzta alá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely aláhúzta: „ha nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül, akkor olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akiknek kedves, a magyar zene ritmusa, akiknek nem térkép a táj, akik nemet mondanak a migráció valamennyi formájára, akik kiállnak az ország biztonsága, a kerítés és a határvédelem mellett. Akiknek fontos az ország szuverenitása, alkotmányos önazonossága, akik nem Brüsszel ügynökei Magyarországon, hanem a magyar érdekek szószólói Európában” – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy

olyanokra van szükség, akik „nem vállveregetéseket akarnak bezsebelni, hanem készek egy egyértelműen ellenséges közegben is kiállni az országért. Aki mindezzel egyetért, annak Magyarországon egy választása maradt: az idegenlégiósok helyett csak a Fidesz. Köszönöm a figyelmet!”

– zárta gondolatait Gulyás Gergely.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bezerédy
2023. november 21. 14:54
A, Gyöngyösi,B, Dobrev C, Cseh
Lajoss
2023. november 19. 17:50
Gergő a csüngőhasú nyomdokain… Hazudik,mint a vízfolyás…🤮
rocktoberi-2
2023. november 19. 05:08
Ütős beszéd. Gyöngyösi, Dobrev, Che Atka. Szarházi brigád. Azok is akik nem lettek nevesítve.
Akitlosz
2023. november 19. 02:11
Nem a magyarországi "baloldal" irányítja "Brüsszelt". Ahhoz kevesek. Ahhoz is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!