Csányi Sándor nevével élnek vissza csalók a Facebookon

2023. november 03. 14:25

Az OTP felhívta a figyelmet, hogy a bank elnöke nem ad befektetési tanácsokat a közösségi oldalon.

2023. november 03. 14:25

Csalók élnek vissza Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója nevével a Facebookon megjelenő félrevezető hirdetésekben, ezért az elnök-vezérigazgató ismét arra kérte a közösségi oldalak használóit, ne kattintsanak ezekre, ugyanis adathalászok csapdájába kerülhetnek – közölte a bank pénteken az MTI-vel. Arra is felhívja a figyelmet a bank: 

Csányi Sándor nem ad befektetési tanácsokat a közösségi oldalon.

Csányi Sándor a bank közleményében arra kéri a közösségi oldalak használóit, legyenek körültekintőek, ne kattintsanak a nevével és fotójával futó hirdetésekre, amelyek azt sugallják, hogy tőle származó befektetési tippet olvashatnak az adott oldalakon, mert ezeket csalók helyezték el.

A  bank minden esetben megteszi a szükséges jogi lépéseket – tette hozzá. Az OTP Bank a közleményében hangsúlyozta: az ilyen típusú hirdetések személyiségi jogokat sértenek és több esetben az OTP Bank védjegyeivel való visszaélést is megvalósítanak. Az eljárásokat nehezíti, hogy az elkövetők gyakran külföldről, álnéven tevékenykednek.

A bank felhívja a figyelmet arra is, a hirdetések közös jellemzője, hogy bizalmat próbálnak ébreszteni azáltal, hogy nagy összegű nyereményről, bennfentes pénzügyi információkról, magas hozamot ígérő kriptovalutás befektetésekről írnak.

Érdemes gyanakodni, ha az ajánlat túlságosan ideális,

ha a csalók sürgetik az adatok megadását, ha szoftvert is telepítenének a készülékre – írták.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images /  Rapeepong Puttakumwong

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuti-torpe
2023. december 06. 13:32
banknak khb, minden masra ott az otp
you-brought-2-too-many
2023. november 04. 21:19
Ez olyan 3 éves történet. De lehet 4 is. Elég gyorsan reagálnak az OTP-nél, irigylésre méltó ez a reakció idő.
x450x00220x14658450x77xxx
2023. november 03. 20:49
Nincsenek orvosok, bezárják az urológiai fekvőbetegosztályt a szolnoki kórházban https://telex.hu/belfold/2023/11/03/elmentek-az-orvosok-bezarjak-az-urologiai-fekvobetegosztalyt-a-szolnoki-korhazban Ettől nem rettegnek a magyarok?
Akitlosz
2023. november 03. 17:18
Lehet vagy több tíz Csányi Sándor az országban. Óvatosan becsülve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!