Korábbi kijelentésével szembesítették Pressmant, aligha fog örülni neki

2023. október 19. 08:22

Kiderült: az Oroszországot kritizáló politikus saját bevallása szerint maga is fogadott el pénzt korábban egy orosz oligarcha emberétől. Mutatjuk Pressman esetét a kettős mércével.

2023. október 19. 08:22

„Aggályaink vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyar vezetők továbbra is eltökélten bővítik és mélyítik a kapcsolatokat az Orosz Föderációval” – idézi David Pressman korábbi kijelentését csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet.

Pressman esete a kettős mércével

A diplomata kijelentése kapcsán azonban rámutatnak:

David Pressman saját maga is bevallotta „dollármilliókról beszámoló vagyonnyilatkozatában, hogy pénzt fogadott el Mihail Prohorov orosz oligarcha bizalmi emberétől.”

Mint a lap felidézi:

„mielőtt hazánkba küldték volna, David Pressman két évig a Jenner&Block ügyvédi irodánál dolgozott, amely cégnek a saját honlapján feltüntetett információk szerint nagy tapasztalata van a nemzetközi szankciós és export szabályozási ügyek terén. Pressman nagyköveti kinevezésekor jelent meg a leendő diplomata vagyonnyilatkozata, amelyben feltüntette, hogy a Jenner&Block alkalmazottjaként jogi szolgáltatásokat nyújtott egy Ellen Pinchuk nevű hölgynek, aki nem más, mint a Mihail Prohorov amerikai ügyleteit egyengető személy”.

Az orosz pénznek nincs szaga?

A Magyar Nemzet cikkében rámutat arra is: „a nemzetközi sajtóban megjelent információk alapján

Prohorov sikeresen bújik ki az orosz milliárdosokat sújtó nemzetközi szankciók alól, és tudatosan, előre készülhetett a 2014-ben megkezdett büntető intézkedések szigorítására és kiterjesztésére.

A milliárdos olyannyira megtesz mindent a szankciók elkerülése érdekében, hogy nemrég még az izraeli állampolgárságot is felvette, feltehetően a büntetőintézkedések kijátszásának céljával. Nem véletlen tehát, hogy az ukránok rendre kérik, hogy Prohorovot is sújtsa szankciókkal a nemzetközi közösség” – írják.

Vagyis Oroszország-kritikus kijelentései ellenére, vagyonnyilatkozata szerint korábban Pressman is fogadott el pénzt Mihail Prohorov orosz oligarcha bizalmi emberétől.

David Pressman Orbán Viktor miniszterelnök, és Magyarország békepárti álláspontját kritizáli kijelentése kapcsán tehát adódik a kérdés: a fentiek alapján saját magát is Oroszország oldalára helyezi-e az amerikai politikus, ha ő maga is fogadott el pénzt az oroszoktól.

A Magyar Nemzet teljes cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. október 21. 20:39
Ezek szerint bár joga van buzinak lennie,de egy tisztességtelen rossz buzi lehet,. Amúgy kíváncsi lennék mi az eredeti neve,csak nem juliska volt pl... Azért szerintem annyi elvárható lenne a politiustól,hogy keresztény legyen.Talán kevesebb tisztességtelen politikus lenne? Fene se tudja.
szarvas-2
2023. október 21. 20:05
Mocskos 1 provokátor ez a kancsal buzizsidó. Hogy a kerülne a hamaszosok kezébe..
Lajoss
2023. október 21. 05:31
Ha a KESMA mondja,akkor,biztosan úgy van…Bruhaha
letsgobrandon-2
2023. október 19. 21:40
jenki hímringyó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!