Jégeső és szélvihar is várható a jövő héten

2023. október 29. 08:22

Szeptember utolsó hetében jégeső, szélvihar és napsütés váltogatja majd egymást.

2023. október 29. 08:22
null

A hétvége után változatos és kiszámíthatatlan időjárási viszonyokra számíthatunk az ország különböző részein. A Köpönyeg jelzése szerint a jövő héten súlyosabb időjárási jelenségek is bekövetkezhetnek, beleértve a jégesőt és a szélvihart is.

Vasárnap az ország északkeleti és keleti részén vastag köd és rétegfelhőzet várható reggel, amely néhol egész nap megmaradhat. Más területeken napos, fátyolfelhős időre lehet számítani. A déli és délnyugati szél több helyen élénk lesz. A hőmérséklet körülbelül 20 fok köré emelkedik, de északkeleten jóval hűvösebb lesz.

Hétfőn az ég változóan felhős lesz, északon többfelhővel. Északnyugaton kisebb eső is előfordulhat. Számos helyen erős déli szél várható. A hőmérséklet 17-24 fok között ingadozik.

Kedden nyugat felől fokozatosan növekedni fog a felhőzet, és kora délutánig csak elszórtan, délutántól egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor és zivatar. Jégeső és szélvihar is előfordulhat. Estétől északnyugatira fordul és megerősödik a szél. A hőmérséklet délután 19-22 fok között valószínű.

Szerdán, Mindenszentek napján, délután fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nélkül. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hőmérséklet 13-14 fok köré csökken.

Csütörtökön a ködfoltok megszűnése után változóan felhős időjárás várható, de csapadék nem valószínű. A hőmérséklet maximum 16 fok körül alakul.

Az előrejelzések szerint a hét második felében kissé enyhül az idő, de továbbra is változékony marad. A lakosságnak érdemes figyelemmel kísérni az időjárás előrejelzéseit és felkészülni a lehetséges viharos időre.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. október 30. 07:17
Pedig , "Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, " ... mármint október végén bazdmeg!
Gonella
2023. október 29. 20:49
kattintásvadászat! gratulálok!
Zolotarjov
2023. október 29. 16:46
,,Szeptember utolsó hetében jégeső, szélvihar és napsütés váltogatja majd egymást.,, Október, te hülyeállat..
Osztap_Bender
2023. október 29. 11:05
"Jégeső és szélvihar is várható a jövő héten Szeptember utolsó hetében jégeső, szélvihar és napsütés váltogatja majd egymást. 2023. október 29. 08:22" Ügyes! Már a naptárat sem ismerik az elvtársak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!