Ismét megmozdult a föld Magyarországon

2023. október 22. 12:07

Ezúttal Nógrád és Veszprém vármegyéből jeleztek földrengéseket.

2023. október 22. 12:07

Nógrád Vármegyei Hírportál arról számolt be, hogy október 16-án délután négy óra után Piliny és Egyházasgerge között, lakóházaktól távol, dombos-erdős területen mértek 1,4-es erősségű földmozgást. 

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a lap megkeresésére azt mondta, hogy az igazgatóság műveletirányító ügyeletére nem érkezett a földmozgással összefüggésben lakossági bejelentés. Információik szerint

sem anyagi kár, sem személyi sérülés nem történt.

Pápán is rengett a föld

A Magyar Nemzet hozzátette, hogy ugyanazon a napon az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium műszerei is jeleztek. Helyi idő szerint 6.23 perckor 2,8 magnitúdójú földrengés volt a Veszprém vármegyei Pápa közelében, melyet a környező településeken is éreztek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Romain Doucelin / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 22. 18:25
Nagy szerencsénk van, hogy se működő vulkánunk, se törésvonal-szakaszunk nincs!!!!
reepcze
2023. október 22. 15:08
Mandi! A jövő héten is lesz földrengés október 16-án, csak hogy ne unatkozzunk?
Akitlosz
2023. október 22. 14:35
Na persze. Annyi, de annyi ilyen újságcikket olvastam már. Földrengés meg sohasem volt érezhető. Simán át lehet aludni az összes földrengést Magyarországon.
lájkbajnok
2023. október 22. 13:44
A jóisten figyelmeztetése Orbánnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!