Gyurcsány, egy szociálisan érzékeny demokrata

2023. október 06. 08:07

Nem telik el úgy nap, hogy Dobrev Klára vagy Gyurcsány Ferenc ne fenyegetné meg Orbán Viktort.

2023. október 06. 08:07
Nagy Ervin
Nagy Ervin

„A szemlőhegyi Apró-villában tényleg minden másképp van. A világ tótágast áll. Az őszödi beszéd igazságbeszédre, a 2006-os rendőrterror szélsőjobbos puccsra változik, az árnyékkormány pedig egy hét alatt hazahozná az uniós pénzeket. Gyurcsány hazafi, a Demokratikus Koalíció pedig szociáldemokrata. Ja, és ne feledkezzünk el a nagy fejenállás közben arról, hogy Kálmán Olga független és objektív újságíró volt, Gréczy Zsolt pedig kultúrpolitikus lett…

A szociáldemokráciát valójában Európa-szerte felfalta a neoliberális gazdaságfilozófia.

Nem volt sikeres válaszuk az ezredforduló globális problémáira, így zsákutcába kerültek. Ahogy Galló Béla a »Mi lett veled szociáldemokrácia?« című könyvében írja, az úgynevezett »harmadik út« (ami nem összekeverendő Németh László vagy a rendszerváltoztatás utáni MIÉP harmadikutasságával) valójában önfeladás volt. Tony Blair, Gerhard Schröder, majd az őket utánzó Gyurcsány Ferenc nem tett mást, mint a neoliberális gazdaságfilozófia praxisával elnyomta a klasszikus baloldali értékeket.

Nem telik el úgy nap, hogy Dobrev Klára vagy Gyurcsány Ferenc ne fenyegetné meg Orbán Viktort, a kormányának tagjait és a Fidesz holdudvarát. Ez nem szociáldemokrácia, de még csak nem is demokratikus magatartás. A Demokratikus Koalíció lett a legszélsőségesebb parlamenti párt. (A félelemkeltésben mindenképpen.)

A szociáldemokrata politikai termék azonban alkalmas baloldali demagógiára is, ami sosem állt távol Gyurcsányéktól. Európai minimálbér, a pedagógusok bérének háromszorosára emelése, tizennegyedik havi nyugdíj és így tovább, ami éppen eszükbe jut abban az ígéretlicitben, amibe az egész baloldal belehajszolta magát.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2023. október 14. 06:56
Dögölj meg szarházi gyurcsány
tapir32
2023. október 13. 07:34
Éretlen, felelőtlen és megbízhatatlan ember az, aki nem veszi komolyan a munkáját és a munkájával járó felelősséget. Gyurcsány erkölcsi érzék nélkül, ripacskodva, gátlástalanul hazudik. Ez, egy defekt állapot amin nem lehet változtatni. Ez az ember soha nem lesz más. Szociopata. "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. . . . hazudtunk reggel, éjjel, meg este. . .Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. ... És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. ... Ennyi tehetségünk van gyerekek. ... Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek." Mi tartotta vissza a munkától? Mi tartotta vissza attól, hogy igazat mondjon? Gyurcsány F. már bizonyította az alkalmatlanságát. Éretlen felelőtlen erkölcstelen ember. Egy felnőtt, érett ember soha nem viselkedik így, éppen ettől felnőtt. Súlyos kihívásokkal küzdenek azok, akinek ez az alak elfogadható.
jostothu
2023. október 06. 16:10
Gyilkosok örökösei és lelki társai papolnak demokráciáról vérgőzös agresszivitással. Szánalmasan primitív és átlátszó dolog.
istvanpeter
2023. október 06. 10:48
Az üres fejben csak a szellő lengedez és a lyukas vödör mindig üres!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!