Demográfiai kerekasztalt hoz létre Novák Katalin

2023. október 13. 22:27

Az államfő úgy fogalmazott: feladatunk, hogy elgondolkodjunk, miért nem vonzó ma a családalapítás.

2023. október 13. 22:27

Demográfiai kerekasztalt hozok létre, azzal a céllal, hogy beszéljünk, gondolkodjunk közösen az előttünk álló demográfiai problémákról, és keressünk együtt megoldást azokra” – jelentette be a köztársasági elnök pénteken Székesfehérváron, a kétnapos Fejér vármegyei látogatását záró díszvacsorán.

Novák Katalin azt mondta, 

ha nem tudják a fiatalokban legalább felébreszteni a kérdést, hogy szeretnének-e gyereket vállalni, családot alapítani, akkor nincs remény arra, hogy lesz magyar jövő.

Az államfő úgy fogalmazott: „feladatunk, hogy elgondolkodjunk, miért nem vonzó ma a családalapítás, a gyermekvállalás a fiatalok számára, és hogy azoknál, akik számára vonzó, mégsem születik annyi gyermekük, mint amennyit szerettek volna, illetve mit tudunk segíteni annak érdekében, hogy még több gyermek születhessen, és a vágyott gyermekek megszülethessenek”. 

Leszögezte, hogy a számára legfontosabbnak tartott kihívástól nem elfordulni kell, hanem szembenézni vele, és elgondolkodni azon, milyen megoldások tudnak segíteni abban, hogy „ne köszöntsön be demográfiai jégkorszak Magyarországon”.
 

(MTI)

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2023. október 27. 20:00
Küldjetek fel a Katihoz a kerekasztalra, lenne még pár ötletem! (Beszélgetések nagycsaládosokkal (tapasztalatokról), Fiatalok egészségmegőrzése, (egészségesen lehet gyereket vállalni), nagyszülők aktív segítségének aktiválása, több városi dühöngőt, több erotikus filmet a TV-n (hátha meghozza a kedvet a fáradt pároknak), hétfőn ne legyen TV adás (van jobb tevékenység is a TV nézésnél), drágább óvszert, több bált rendezzenek a városokban, pároknak olcsóbb welnes hétvégéket kinálni (alias: dugi-buli) stb,, stb, stb, stb...) B?*átok meg! Nem igaz, hogy a mai fiatalok már párosodni sem akarnak!!! A lényeg, hogy ne érezzék átverve magukat a párok, ha gyerek lesz belőle. 1000 ötletem lenne még, erre jönnek ezek a nagy paraszt WOKE "cicologus"-ok és vinnyognak, hogy meg b*sszák/nem b*sszák meg őket! (Nem tudtam eldönteni, hogy éppen most melyikkel volt baja.)
grrrgo
2023. október 27. 19:41
1. Egyszerűsíteni kellene az élet a nagycsaládosoknál. Mi állandóan a gyerekeket visszük az iskolába, úszni, zenélni, stb. (Nekem ott volt a helyi ált. suli csak át kellett sétálnom, nem vettem el a szüleim életéből több száz órát a napi transzportra.) 2. Az alapvető gyerek segítő támogatásokat igenis kell azért növelni, nem elég ha csak az adókedvezményeket emelik (tudom hogy ez az ideális, de nem tud mindenki mindig dolgozni.) 3. A gyerekek felügyeletét ha betegek segíteni kellene (akár egyetemisták is vigyázhatnának rájuk, M.o-n nem divat a baby sitter) 4. Stabil háttér az állam felől, hogy ha kirúgnak, ha a gazd. összeomlik, ha beüt a krach akkor is el tudod látni a gyermekeidet. (Mo-n szerintem egy külföldi cégnél dolgozó értelmiségi az, aki fel tud nevelni 3-nál több gyermeket.) 5. Az oktatás (felső végzettség+munkahely keresés) sokáig tart, az ember 20+ éves lesz addig. 6. Fiatalon kényelmes gyerek nélkül (csak a pároddal) élni évekig kell valami motiváció (ingyen autó, akármi)
contractor-2
2023. október 14. 12:25
Annyi hülyeséget amennyit ez a kormány elkövet én még az életben nem láttam. Behoz egy csomó vendégmunkást, ezáltal lakhatási válságot idéz elő egy olyan országban, ahol 1978 óta folyamatosan csökken a lakosság, a lakbérek elszálnak a csillagos égig. Persze a vendégmunkást alkalmazó cégnek egy magyar fiatal nem konkurencia a lakáspiacon, ráadásul a cég simán levonja az adójából a bérelt lakás árát áfástól, a fiatal meg marad a szüleivel és nemhogy gyereket nem vállal, de meg sem házasodik soha. Továbbá nem a három gyerekeseket kellene nagyon segíteni, hanem az első gyerekeseket, mert ha az első gyerek sem születik meg, akkor a harmadik még úgy se fog. Miért van a bébi tápszeren 27%-os ÁFA, a pelenkán, a gyermekruházaton, a babakocsin? Ha az akarják, hogy ne éljenek vissza kereskedelmi mennyiségben ezekkel a cikkekkel, akkor csináljanak ausztrál mintára egy "Health Care Card"-ot és utaljanak a gyerekeseknek havi 20-30 ezer forintot, hogy ez a 27% ÁFA visszatérítés/gyerek/hó.
Genusnextgen
2023. október 14. 07:10
Nem beszélni kellene erről a témáról, hanem gyermeket szülni, csakhát ezt a dagadt tehenet is ki piszkálná már meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!